O ursoaică cu doi pui, prinsă într-un gard de sârmă la Ardan, eliberată!

O ursoaică cu doi pui prinsă într-un gard de sârmă în localitatea Ardan a fost eliberată de autorități fără a fi rănită. Jandarmii au fost solicitați în cursul serii de luni, în localitatea Ardan - comuna Șieu, unde a fost semnalat faptul că un urs este prins într-un gard de sârmă care împrejmuia o pășune. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, iar pentru siguranța celor prezenți, zona a fost izolată, la fața locului fiind solicitați reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu.
"Având în vedere faptul că animalul era prins la mijloc și nu putea să scape din strânsoarea sârmei, pentru eliberarea sa în cel mai scurt timp, s-a intervenit prin tranchilizare, fără ca animalul să fie rănit. Medicul veterinar prezent la fața locului a verificat starea sa de sănătate și având în vedere faptul că nu a fost rănit, s-a așteptat ca efectul tranchilizantului să dispară, când au apărut și cei doi pui. Pentru ca cei aflați în zonă cu animalele la pășunat să nu fie puși în pericol, autoritățile au așteptat ca ursoaica să își revină, pentru a fi sigure că nu se îndreaptă spre pășune", se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.
Alături de jandarmi au intervenit în zonă reprezentantul Fondului de Vânătoare Călimani-Șieum alături de primarul comunei Șieu, Ionuţ Cifor, un paznic de vânătoare, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare, medicul veterinar din comună, un reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului, respectiv Garda de Mediu.

Comentarii

12/05/20 18:46
Oameni și trofee

Ursule-brun - nevânat,
De cobori la noi, în sat,
Adu-ne un cap de cerb,
Aveai un trofeu superb.
O să-l batem în perete,
Lângă buhă sau herete.
Altfel cei de pe Bârgaie
Te vor împușca de voie
Cu pretext că la Monor
Ești vânat pentru omor,
Și vor ține și-un discurs
Că ne-au apărat de urs,
Șefi de trib și de partid,
Ce vând codrii de molid.
Șefi de partid - țapinar,
Ce vând codrii de stejar.
Șefi de trib, nu pădurari.
Ca la noi, nici la bulgari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5