O victorie şi două înfrângeri pentru CSM Bistriţa, la turneul internaţional de handbal de la Roman!

Echipa de handbal feminin CSM Bistriţa a încheiat Turneul Internațional „Roman Vodă Mușat”, aflat la ediția a IX-a, cu o victorie și două înfrângeri.

În acest sfârşit de săptămână, CSM Bistriţa a evoluat împotriva echipelor CSM Roman (echipa gazdă), ACS Corona 2010 Brașov (ocupanta locului III în ediția trecută a Ligii Naționale) şi a formaţiei Iuventa Michalovce (Slovacia).

         În prima partidă, CSM Bistriţa a fost depăşită, scor 27-30, de  CSM Roman. Pentru echipa noastră au marcat Oana Chirilă și Oana Cîrstea – câte 5 goluri; Magda Paraschiv și Daniela Crap – 4 goluri; Marinela Gherman – 3 goluri; Laura Pristăvița, Szilvia Szabo, Andrada Maior-Pașca, Irina Ivan, Andreea Bărbos și Gabriela Preda – 1 gol. 
        

În cea de a doua confruntare, CSM Bistriţa  a învins, 25-24, pe Corona 2010 Brașov. În acest meci, Daniela Crap a marcat 7 goluri; Laura Pristăvița și Magdalena Paraschiv - 4 goluri; Oana Cîrstea și Oana Chirilă - 3 goluri; Denisa Dorhoi - 2 goluri; Irina Ivan și Gabriela Preda - 1 gol.

         Astăzi,  CSM Bistrița a fost învinsă de Iuventa Michalovce, scor 23-27. Pentru echipa noastră au marcat Laura Oltean (Pristăvița) şi Gherman Marinela – 5 goluri; Oana Cîrstea – 3 goluri; Daniela Crap și Oana Chirila – 2 goluri; Szabó Szilvia, Simina Vezentan, Andrada Maior-PaşcaIvan IrinaBarbos Andreea și Gabriela Mihalschi Preda – 1 gol.

„La capitolul portari, în acest meci Lia Cristina Sîntămărean  a avut un procentaj de 45% mingi salvate (11 din 24), Roxana Caragea un procentaj de 17% (3 mingi din 17). În meciul cu ACS Corona Brașov, Ana Maria Măzăreanu a avut un procentaj de 48% (12 mingi din 25), iar Cristina Sîntămărean 21% (3 mingi din 14)”, precizează staff-ul CSM Bistriţa, pe pagina de facebook.

         ***

Extrema dreapta Magdalena Paraschiv, antrenorul Horațiu Pașca și coordonatorul de joc Marinela Gherman au făcut o analiză a Cupei Județului Bistrița-Năsăud, dar și o prefațare a competiției de la Roman.

 „Cupa Județului Bistrița-Năsăud a fost un turneu amical bun în care s-a văzut munca din perioada cantonamentului, condiția fizică dobândită împreună cu staff-ul tehnic. Din punct de vedere al jocului mai sunt multe de pus la punct, atât în faza de atac, cât și în cea de apărare. Pentru turneul de la Roman avem ca obiectiv omogenizarea lotului, să dăm dovadă de un joc plăcut, și poate cel mai important, să fim ferite de accidentări”, a declarat, Magdalena Paraschiv.

„A fost un turneu reușit pentru noi în care s-a văzut că avem potențial, iar cu multă muncă și unitate de echipă putem realiza multe lucruri frumoase anul acesta. La Roman vor fi trei meciuri dificile, dar pentru noi este important să progresăm de la meci la meci si sa ne omogenizăm", a punctat Marinela Gherman.

Nu în ultimul rând, antrenorul principal Horațiu Pașca s-a arătat bucuros de faptul că echipa a terminat turneul de la Bistriţa fără accidentări.

„Încet, încet formăm un grup unit. Am reușit câteva momente foarte bune de joc, deși avem jucătoare care nu au jucat niciodată împreună. Așteptările mele de la jocurile amicale nu sunt nicidecum rezultatele, chiar dacă victoriile aduc un plus de moral! Îmi doresc din suflet ca după turneul de la Roman să fie toate fetele sănătoase și să reușim să omogenizăm treptat lotul. De la fete aștept aceeași determinare, ambiție și disponibilitatea la efort pe care au aratat-o la primul turneu!”, a menţionat Paşca.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5