O zi trăită din plin de tineri, la Centrul Misionar din Sângeorz-Băi

Centrul Misionar de Tineret "Ioan Bunea" din Sângeorz-Băi a găzduit sâmbătă întâlnirea tinerilor ortodocşi din parohiile componente ale Cercului misionar-pastoral Sângeorz-Băi, eveiniment aflat la cea de-a treia ediţie şi intitulat sugestiv "O zi trăită din plin".

Acţiunea s-a adresat tinerilor adolescenţi cu vârsta între 14 şi 18 ani şi vine în întâmpinarea necesităţii de interacţiune între generaţii şi în cadrul aceleaşi generaţii. Programul a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica cu hramul "Schimbarea la Faţă" din Sângeorz-Băi, urmată de o serie de activtăţi menite să dezvolte capacitatea de comunicare a tinerilor şi împărtăşirea valorilor comune, şi anume ateliere tematice, jocuri interactive şi întreceri sportive. De asemenea, părintele Dorel Gălan a susţinut o conferinţă dedicată importanţei educaţiei în rândurile tineretului.

„Această întrunire face parte din seria de activităţi care caută să ofere generaţiei tinere alternative sănătoase şi viabile la provocările vieţii contemporane”, a precizat pr. Paul Gavriloaie, secretar al Protopopiatului Năsăud şi director al Centrului Misionar de Tineret "Ioan Bunea" din Sângeorz-Băi.

Prezent în mijlocul tinerilor, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a precizat că prin astfel de acţiuni Centrul Misionar de Tineret ” Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi devine din ce în ce mai mult un loc în care se modelează viitorul acestei țări.

„Am avut bucuria să vorbesc cu cei mai buni elevi din zona Văii Someșului Superior, care au avut parte de o zi plină de activități educativ-cultural-religioase. Cred că este esențial, ca pilonul societății românești, numit Biserică, să fie din ce în ce mai prezent în viața copiilor, care acum sunt în formare și care peste ani, vor fi cei care vor conduce județul și țara noastră!

Felicitări părintelui Paul Gavriloaie și tuturor preoților din această zonă pentru activitățile care le desfășoară cu tinerii! Doar în acest mod România are viitor! Un viitor frumos! Nihil sine Deo!”,  transmis preşedintele Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5