Octava de rugăciune pentru unitatea Bisericii Creştine

Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Bistriţa a găzduit cea de-a patra serie a Octavei de rugăciune pentru unitatea Bisericii Creştine. Credincioşi din confesiunile existente în Bistriţa au ţinut să fie prezenţi în număr mare, biserica devenind neîncăpătoare. Au fost prezenţi monseniorul Gered Peter – protopop catolic, Alexandru Vidican – protopopul ortodox al Bistriţei, Ioan Vasile Frişan – protopopul greco-catolic, Călin Bot – rectorul Seminarului greco-catolic Cluj, preotul ortodox Grigore Conea, Andras Peter – preot reformat, Zoltan Toth – pastor evanghelic. S-au citit texte înălţătoare din Sfânta Scriptură, din epistola Sfântului Apostol Pavel către romani: „Urâţi răul, alipiţi-vă de bine”, „Dacă se poate pe cât stă în puterea voastră trăiţi în bună pace cu toţi oamenii”, „Nu te lăsa biruit de rău ci biruieşte răul cu binele”.

Ideea centrală a acestei minunate şi înălţătoare întâlniri a fost iubirea şi credinţa. Îndemnul de a învinge răul cu binele, iar întrebarea care s-a pus este aceasta: Care este arma de a învinge? Arma secretă a creştinului este numele lui Dumnezeu, este cuvântul Domnului care s-a întruchipat în Hristos. Se spune în Matei 4,4 că „Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”.

Predicile au fost rostite în limbile română, maghiară şi germană de preoţii Gered Peter, Bot Călin, Vasile Ioan Frişan şi Andras Peter. Despre necesitatea învingerii răului, a iubirii, inclusiv a iubirii vrăşmaşilor noştri.

Conform programului anunţat, astăzi este ultima zi a Octavei de rugăciune şi se va desfăşura tot la Biserica romano-catolică din Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5