Odată ca niciodată, participare internaţională

Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” organizează Concursul Internaţional de Creaţie Plastică „Odată ca niciodată”, ediţia a IV – a. Obiective concursului sunt dezvoltarea interesului şi a gustului pentru lectură; cunoaşterea basmelor popoarelor, precum şi a basmelor propriului popor; dezvoltarea unei atitudini corecte (morale) faţă de faptele personajelor din basme; descoperirea şi dezvoltarea aptitudinilor plastice şi cultivarea sensibilităţii artistice a copiilor. Sunt invitaţi parteneri din Franţa, Spania, Belgia, Grecia, Polonia, Moldova, Germania, Italia, Tunisia, Canada.

Grup ţintă sunt preşcolarii, elevii din ciclul primar şi gimnazial din ţară şi din străinătate, însă pot participa şi elevi de liceu . Secţiunea I este Din basmele lumii. Lucrările trimise vor avea ca temă scene, personaje reale şi fantastice, momente din basmele preferate ale copiilor; româneşti şi din basmele popoarelor lumii. Secţiunea a II-a este basmul HARAP ALB de Ion Creangă, pentru că în 2012 este an aniversar Ion Creangă – 175 de ani de la naşterea lui. Astăzi este ultima zi în care lucrările vor fi trimise. Creaţiile elevilor vor fi evaluate de un juriu format din: profesori de desen, artişti plastici, critici de artă, învăţători şi vor fi clasificate după un criteriile stabilite de juriu la prima ediţie. Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni pe ciclu de învăţământ şi un premiu special al criticii de artă.

Pe 16 februarie va avea loc vernisajul şi premierea câştigătorilor la Galeria de Artă ARCADE 24 Bistriţa.

Concursul internaţional de creaţie plastică „Odată ca niciodată” face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi urmăreşte stabilirea de relaţii de colaborare între instituţiile de învăţământ din ţară şi din străinătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5