Omagiu adus eroilor, la Milaş. Veteranii de război Vasile Pop şi Vasile Tămaş, cinstiţi de comunitate

Cu mic cu mare, comunitatea din Milaş s-a adunat la Monumentul Eroilor pentru a-i cinsti pe cei care s-au jertfit pentru acest pământ. Îmbrăcaţi în frumoasele straie populare, alături de reprezentanţii tuturor cultelor religioase, locuitorii Milaşului au adus un omagiu eroilor comunei.

Nu sunt puţini, asta după ce 45 de bărbaţi vrednici şi-au pierdut viaţa în primul război mondial şi alţi 19, în cel de-al doilea război mondial. Întru pomenirea lor, a fost oficiat un parastas, de către preotul ortodox şi cel catolic, după slujba  de la biserică oficiată cu prilejul Înălţării Domnului.

         „În organizarea acestui eveniment s-au implicat Primăria, Consiliul Local, Şcoala Gimnazială Milaş şi Biblioteca Comunală. După depunerea coroanelor de flori, elevii au prezentat un program de cântece patriotice şi versuri, dedicat Zilei Eroilor.

De asemenea, cu acest prilej, am vrut să-i cinstim pe veteranii de război Vasile Pop şi Vasile Tămaş, acum la cei 95 ani. O diplomă prin care ne arătăm recunoştinţa este un minim gest de preţuire faţă de cei pentru care datoria faţă de ţară a reprezentat crezul suprem și care au luptat cu toată fiinţa şi puterea lor, călăuziți de patriotism şi sentimentul datoriei”, ne-a declarat primarul Iosif Gabor.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5