Oniţa Mureşan expune la Concursul ”Eminesciana”

Lucrarea "Zburătorul", semnată de artistul plastic bistriţean Oniţa Mureşan, a fost selectată pentru Concursul Internaţional Eminesciana. Proiectul ”Eminesciana”, aflat la a III-a ediţie, are ca obiectiv cunoaşterea operei poetului Mihai Eminescu cât şi receptarea acesteia atât de către artiştii vizuali cât şi de admiratorii operelor lor.
Lucrările expuse în trei prestigioase galerii, inspirate din opera ilustrului nostru poet, intră în dialog frontal cu privitorii, făcând posibile interpretări interesante, noi valenţe expresive în arta vizuală sau decodificări ale unor simboluri considerate odinioară ermetice.
Sunt selectate 135 de lucrări din ţară şi din străinătate, valorizând formele cheie şi orchestrând cu virtuozitate gamele coloristice.
Expoziţia este deschisă în Galeria ”Ateneul Tătăraşi” Iaşi. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici Iaşi, preşedinte Constantin Tofan. Lucrarea semnată de Oniţa Mureşan a participat în toamnă la "Mirajul Cetăţii", fiind bine receptată de specialişti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5