Prima ediție a Festivalului "Legendele Cetății", un succes! Muzică bună și atmosferă relaxantă, o notă de culoare în agenda culturală a orașului!

În organizarea Primăriei municipiului Bistriţa şi a Centrului Cultural Municipal, un concept inovativ de evenimente pentru publicul larg a venit să bucure toate categoriile de vârstă, în acest sfârșit de săptămână. Menit să pună în valoare zona istorică a Turnului Dogarilor și oaza verde a Parcului "Regele Mihai I al României", Festivalul "Legendele Cetății" a fost configurat pe ateliere, pentru a-i surprinde plăcut pe toți cei prezenți, cu pictură, lectură, modelaj și restaurare, cu jocuri și activități pentru copii, pictură pe față, proiecții de film şi muzică.
De asemenea, au fost amenajate zone de food, vinuri și meșteșuguri, încă o platformă de promovare a producătorilor din economia locală. O noutate absolută au fost zonele de relaxare, cu hamace și beanbags, în perimetrele verzi ale parcului.
Punctul de maxim interes a fost scena din fața Turnului Dogarilor, unde au fost 3 zile cu concerte ale unor trupe și interpreți renumiți de rock, folk și jazz. Vineri seara, au evoluat Orchestra de chitare a Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”, Duo Virtuozo, MAAD, Lazy Ants Company și Liviu Mărculescu Band. Sâmbătă, în foișor, a avur loc un recital de vioară, clarinet, flaut şi pian, iar la Turnul Turnul Dogarilor au încântat publicul Blackout, Maria Răducanu & Călin Grigoriu. În ultima seară, în Piața Dominicană a fost un recital de chitară, iar la Turnul Dogarilor au evoluat trupele Besmeth, Halta H, Mircea Tiberian & Nadia Trohin, Trigon și Dima Belinski & DS Project Orchestra: ”It’s More Than Just a Piano Show”.
"Am luat zilnic pulsul evenimentului și am constatat că acest concept este agreat de public, ca dovadă numărul mare de oameni care au participat și reacția lor favorabilă. Fiecare a avut un loc în care să se simtă bine, fie că a fost vorba de părinți, bunici, copii sau tineri.
Ne propunem ca ediția viitoare să însemne o creștere a evenimentului la toate capitolele, iar "Legendele Cetății" să devină, în scurt timp, un festival internațional.
De apreciat participarea Poștei Române cu un stand propriu, de unde se puteau trimite gratuit cărți postale personalizate cu "Legendele Cetății"!", a declarat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5