Opt hoţi de baterii auto. Patru după gratii, patru legaţi de „glie”

Poliţiştii au identificat o grupare de tineri specializată în furturi de acumulatori auto ce acţiona în Bistriţa şi Dej. Toţi cei opt suspecţi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, magistraţii clujeni luând măsura arestării preventive pentru 29 de zile faţă de patru învinuiţi. Potrivit subinspectorului Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ BN, poliţiştii bistriţeni au prezentat trei tineri cu propunere de arestare preventivă, procurorul luând măsura obligării de a nu părăsi localitatea.
Cei opt membri au „grupării” suspectaţi pentru comiterea de furturi sunt Ioan F. (20 ani) din Chiochiş, Ioan C. (18 ani) din Beclean, Robert M. (19 ani) din Beclean, Dumitru O. (18 ani) din Beclean şi Darius M. (18 ani) din Beclean şi alţi trei tineri – Alexandru M., B. A. şi Marius I. din Beclean.
„Aceştia sunt suspectaţi că, în noaptea de 08/09.04.2012, pe raza municipiului Bistriţa, au comis 13 furturi din autovehicule (acumulatori auto din autoturisme marca Dacia), precum şi alte furturi pe raza municipiului Dej”, precizează sursa citată.
Faţă de Ioan F., Ioan C. şi Robert M. s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore, iar ulterior au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, propunere care nu a fost însuşită. Faţă de cei în cauză a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 zile.
Dumitru O. şi Darius M. au fost reţinuţi de către organele de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Dej pentru comiterea mai multor furturi din auto comise pe raza municipiului Dej, alături de ceilalţi 3 tineri cercetaţi. Aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej de poliţiştii clujeni cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de 4 dintre aceştia a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 29 de zile. Unul are obligaţia să nu părăsească localitatea de domiciliu.
Acumulatorii auto aflaţi în posesia suspecţilor au fost restituiţi persoanelor vătămate din Bistriţa şi Dej. Cercetările continuă de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5