Ora exacta in lux: cele mai scumpe ceasuri

Importanta cunoasterii ceasului, a orei exacte de pe glob si prezentarea celor mai scumpe ceasuri care ne indica ora fixa si nu numai.

Oamenii traiesc contracronometru si nu gresim daca spunem ca timpul este unul dintre cele mai valoroase lucru in viata. Ai nevoie de el pentru orice faci si e nevoie sa stii sa il imparti pentru a te bucura de toate aspectele vietii.

Pentru unii timpul este atat de valoros, incat au nevoie de ceasuri scumpe pentru a le indica ora fixa. Si cand spunem scumpe, spunem de fapt foarte scumpe! Ametitor de scumpe! Atat de scumpe, incat omul obisnuit, care lucreaza "la program" si care doar viseaza ca si-ar putea permite vreun lux, trebuie sa citeasca sumele de cel putin doua ori pentru a se asigura ca a numărat bine zerourile.

Sunt multi cei care adora ceasurile si isi doresc sa aiba la mana adevarate bijuterii pentru a afla ora exacta. Si daca te gandesti ca un ceas de cateva mii de lei este o "aroganta", hai sa iti aratam ce sume exorbitante au ajuns sa plateasca unii pentru ceasuri de lux, editii limitate si exclusiviste.

Iata un top 5 al celor mai scumpe ceasuri din lume in 2019, in ordine crescatoare:

5. Chopard 201-Carat Watch – 25 de milioane de dolari

Are o bratara incrustata cu o multime de diamante colorate, inclusiv unul roz de 15 carate, unul albastru de 12 carate si unul alb de 11 carate. Daca ti se pare putin, iti spunem si despre celelate diamante mai mici, albe si galbene, de 163 de carate in total.

4. Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette - 26 de milioane de dolari

Aceasta bijuterie realizata din 576 de diamante si cu ecran din safir i-a fost daruit Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia implinirii a 60 de ani pe tronul Marii Britanii.

3. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette - 30 de milioane de dolari

Este un ceas de buzunar din aur, cu un ecran dincolo de care se vede intregul mecanism interior. Se spune ca a fost comandat de un fost iubit al reginei Maria Antoaneta a Frantei. Lucrarea a inceput in 1782 si a durat 45 de ani, rezultatul final fiind o adevarata opera ca design si tehnologie, ceasul avand toate functiile disponibile la acea vreme. Maria Antoaneta a fost executata inainte de a apuca sa vada ceasul terminat. Timpul expira uneori pe neasteptate!

2. Graff Diamonds The Fascination - 40 de milioane de dolari

Este un ceas realizat din diamante albe de 152,96 carate. Bijuteria are in centru un inel detasabil cu diamant para, de 38,13 carate

1. Graff Diamonds Hallucination – 55 de milioane de dolari

Acest ceas este considerat intruchiparea luxului si a opulentei. Are o bratara din platina incrustata cu 110 carate de diamante de culori rare si taieturi si finisari variate. Este o bijuterie unica, un statement si impinge limitele ceasornicariei la extreme.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5