Europa pentru cetăţeni

Oraşul Năsăud – gazda celor 60 de cetăţeni din oraşele partenere în proiect

Este în curs de derulare cel de-al şaptelea eveniment care face parte din proiectul „Adevărul din spatele unui zâmbet” din cadrul Programului „Europa pentru cetăţeni”, finanţat din fonduri europene, care se desfăşoară în perioada 5 iulie – 12 iulie 2013. Astfel, Năsăudul este gazda celor circa 60 de persoane din cele şase oraşe partenere în proiect. Este vorba despre reprezentanţii oraşelor: Mlawa (Polonia), Mandello del Lario (Italia), Alexandria (Grecia), Kavadarci (Macedonia), Lafkara (Cipru) şi Kekava (Letonia), cărora li se alătură cei din oraşul Năsăud.
Proiectul a beneficiat de o finanţare europeană în sumă totală de 150.000 euro, lider de proiect fiind oraşul Năsăud, prin coordonatoarea principală Carmen Soare, inima tuturor activităţilor şi evenimentelor proiectului de-a lungul celor trei ani. Acesta urmăreşte trei obiective principale: lupta împotriva şomajului, a sărăciei,a abandonului şcolar, cărora li se adaugă şi promovarea spiritului de voluntariat în rândul cetăţenilor din comunităţile celor şapte ţări implicate.
„Pe parcursul şederii oaspeţilor noştri am pregătit un program deosebit, care îmbină plăcutul cu utilul. Suntem convinşi că vor pleca din Ţara Năsăudului cu cele mai frumoase impresii despre România. Cazarea este la hotelul Diana din Bistriţa, deschiderea oficială a avut loc vineri de la ora 18.0, iar sâmbăta s-a alocat atelierelor de lucru tematice. După-amiază, oaspeţii au vizitat municipiul Bistriţa, iar duminică, după micul dejun, au plecat în excursie, unde au descoperit frumuseţile plaiurilor mioritice, vizitând mănăstirea Voroneţ, Cetatea Neamţului, Cheile Bicazului şi Lacul Roşu. Luni am fost la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud pentru conferinţe, de unde ampleacat la castelul contelui Dracula din Pasul Tihuţa, unde este organizat un carnaval în cinstea oaspeţilor. Marţi se vizitează Salina Turda şi se desfăşoară conferinţa finală a proiectului. Mâine, miercuri, urmează a se trage concluziile, căutându-se soluţii pentru noi proiecte prin care să se continue aceste colaborări internaţionale”, ne-a declarat Carmen Soare, coordonatoarea principală a proiectului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5