A treia mobilitate pe un proiect european

Năsăudeni – în Macedonia (Kavadarci)

O delegaţie oficială condusă de primarul oraşului Năsăud, ing. Dumitru Mureşan, va pleca duminică, 12 februarie, în Macedonia, în urma derulării proiectului european „Adevărul din spatele unui zâmbet”, al Programului „Europa pentru cetăţeni”, Acţiunea 1 – cetăţeni activi pentru Europa, Măsura 1.2. Reţele de oraşe înfrăţite.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 12-17 februarie, implicând 70 de cetăţeni din 7 oraşe ale celor 7 ţări partenere în proiect: România (Năsăud), Cipru (Lefcara), Grecia (Alexandria), Macedonia (Kavadarci), Polonia (Mlawa), Italia (Mandelo del Lario) şi Portugalia (Setubal).

Aşa cum ne spunea Carmen Soare, inspector în cadrul Primăriei oraşului Năsăud şi coordonatoarea proiectului finanţat din fonduri europene, cei zece năsăudeni care alcătuiesc delegaţia oficială (reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai Complexului de Servicii Sociale Comunitare, învăţământului, clerului bisericesc, sistemului sanitar şi pensionari) vor participa la activităţile proiectului pe perioada celor cinci zile de şedere în Macedonia.

„Obiectivul nostru principal, prin proiectul demarat la 1 august 2011, este lupta împotriva şomajului, a sărăciei, a abandonului şcolar, dorind să promovăm spiritul de voluntariat în rândul cetăţenilor din comunităţile implicate în proiect, acesta venind în sprijinul persoanelor defavorizate, ajutându-le în aflarea unor metode de ieşire din impasul în care se află. Aceasta este a treia mobilitate pe care o derulăm de la începutul proiectului, precedentele fiind în Grecia şi Cipru, urmând încă alte patru regiuni care se vor derula în România, la Năsăud, Portugalia, Polonia şi Italia”, a precizat Carmen Soare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5