Ovidiu Creţu: 2009 – un an agitat, cu multe probleme de rezolvat…

Vineri, în săptămânala conferinţă de presă, ultima din acest an, primarul Ovidiu Creţu a prezentat în sinteză, principalele obiective şi activităţi desfăşurate la nivelul administraţiei locale în 2009. O expunere cuprinzătoare ce a tins spre acoperirea domeniilor activităţii şi competenţelor executivului şi edilului-şef. Despre 2009, Ovidiu Creţu spune că „A fost un an agitat... cu o mulţime de probleme de rezolvat. Au avut loc două campanii electorale. Din fericire – apreciază primarul -, nu am fost afectaţi foarte tare de criză (…) Am pregătit foarte bine anul 2010, care va fi un an important pentru dezvoltarea municipiului pe următorii 10-15 ani”.

Între acţiunile mai importante şi rezultatele obţinute, a menţionat Proiectele Operaţionale Regionale (POR), cu finanţare europeană, în valoare de 5,5 milioane euro. De dată recentă, la Consiliul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest, ce a avut loc la Zalău, a fost inclus, între proiectele ce urmează a fi aprobate, Planul de dezvoltare a municipiului Bistriţa în valoare de 29,3 milioane euro ( reabilitarea Parcului municipal, a edificiului Centrului de Cultură „George Coşbuc” etc.). Reuşite notabile în privinţa sistematizării circulaţiei în oraş, prin lucrări la trama stradală (sensurile giratorii, benzile de dreapta), rezultând o fluidizare a circulaţiei auto şi pietonale. În domeniul urbanistic: 29 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ). Au fost autorizate 1279 construcţii – între care blocuri de locuinţe sociale, blocuri ANL. În acelaşi timp s-a lucrat la actualizarea Planului Urbanistic General, care va fi finalizat spre sfârşitul anului 2010. Alte obiective: parcări ecologice; ridicarea garajelor situate pe domeniul public – din 434 garaje, 305 sunt ridicate (cele mai multe de proprietarii lor).

Primăria Bistriţa a fost răsplătită pentru activităţile ce au vizat protecţia mediului cu titlul „Primăria Verde”. Şi expunerea cuprinde o serie de alte obiective.

Premiile municipiului Bistriţa

La ediţia 2009, s-a acordat premiul unui număr de 72 persoane. Gala de premiere a avut loc vineri, 18 decembrie.

În Primăria Bistriţa nu se fac disponibilizări de personal

Întrebat ce va face în mult „delicata” chestiune a disponibilizărilor de personal, primarul Ovidiu Creţu a răspuns categoric: „Nu intenţionez să reduc personalul… Trebuie să angajăm 4-5 ingineri la Direcţia Tehnică – lucru cerut de volumul mare de documentaţii ce se impun prin proiectele ce le avem în derulare şi numărul crescând al acestora.

Proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de marţi – 22 decembrie, iniţiat de grupul de consilieri PD-L, care vizează o reducere cu 15% a cheltuielilor de personal în 2010, va fi luat de primar în considerare, doar cu titlu de „recomandare”.

Funcţionarii publici municipali – 1000 lei primă de sărbători

„Contractul colectiv de muncă – spune primarul – mă obligă la acordarea primei de sărbători celor care au calitatea de funcţionar public… pentru „contractuali” încă nu e cert că vor beneficia de această primă…”.

Primăria Bistriţa are peste 800 de angajaţi, din care funcţionarii publici sunt în număr de peste 250, a mai menţionat Ovidiu Creţu.

Noaptea de Revelion numai cu: focuri de artificii, „numărătoare inversă” şi şampanie…

Este o dezlegare la „focul de artificii” pentru prima dată după incendiul de la Biserica Evanghelică. Nu vor fi formaţii muzicale care să susţină un spectacol – pentru că nu s-au prevăzut fonduri băneşti. Va fi o formaţie, totuşi, Cassa Loco… - a făcut cunoscut primarul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5