Palatul Copiilor Bistriţa şi-a deschis porţile

Prof. Teodor Pușcaș

Palatul Copiilor Bistriţa este singura instituţie care oferă, în mod gratuit, cele mai bune soluţii pentru petrecerea timpului liber al copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, fiind instituţie direct subordonată Ministerului Educaţiei Naționale şi se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, unde ei îşi pot valorifica pasiunile extracuriculare din domeniul artistic, cultural, sportiv şi tehnic. La momentul de faţă Palatul Copiilor îşi are locaţia pe strada Florilor nr.3-5 la etajul II al Şcolii generale nr.4, tel. 0263/211682 (în spatele blocului Lama),iar cercurile care funcţionează sunt structurate în mai multe domenii: tehnico –ştiinţific, cultural- artistic , sportiv-turistic şi sunt coordonate de către cadre didactice cu studii superioare cu o pregătire profesională foarte competentă.
Aşa cum spune şi numele instituţiei noastre, Palatul este un spaţiu în care copiii sunt personaje principale. Activităţile propuse în cadrul cercurilor artistice, tehnice şi sportive au ca obiectiv principal cultivarea creativităţii celor mici şi atingerea performanţelor în domeniile care îi pasionează. Ca şi în învăţământul de masă, activităţile se desfăşoară pe durata anului şcolar. Spre deosebire de şcoală însă, Paltul Copiilor este un loc în care graniţa dintre bancă şi catedră nu există, iar notele sunt înlocuite cu diploma şi aplauze. Cu siguranţă, fiecare copil îşi poate găsi un cerc pe placul sufletului său (din cele peste 13 cercuri existente) şi va rămâne ataşat mulţi ani de grupă şi de profesorul coordonator. Pentru că noi, la Palatul Copiilor ,ştim cum sunt copiii zilelor noastre: curioşi, inteligenţi, veseli, creativi.
De aceea ştim ce trebuie să le oferim:
• Locul unde să-şi pună în evidenţă inteligenţa, creativitatea, curiozitatea
• momentele care să îi pună în valoare
• recompensele care să-I motiveze
La Palatul Copiilor Bistriţa, copiii şi tinerii sunt puşi în valoare, apreciaţi cum se cuvine şi premiaţi pe măsura eforturilor şi rezultatelor obţinute.
Cercurile la care se pot înscrie copiii şi adolescenţii în anul şcolar 2014-2015 sunt:
- Cercul de pictură . prof. Morar Diana
- Cercul de chimie aplicata/desing vestimentar. prof. Maria Gaina
- Cercul de dans modern . prof. Zina Morar
- Cercul de dans popular . prof. Teodor Puşcaş
- Cercul de teatru . prof.Antonia Orban
- Cercul de teatru, creatie literara . prof. Ionela
- Nuşfelean
- Cercul de navo/modele .Maistru. Adrian Reman
- Cercul de aero/modele . prof. Ioan Făgărăşan
- Cercul de agrobiologie .prof. Sever Suteu
- Cercul de informatică. prof. Iulia Istrate
- Cercul de electrotehnică. prof. Dorel Nicoară
- Cercul de Go . prof. Teodor Vârtic
- Cercul de tenis de masă .prof.Calin Deac
Este de precizat faptul că vârsta elevilor admisă variază de la cerc la cerc, în funcţie de cerinţele activităţii şi de dezvoltarea şi aptitudinile copilului. De aceea recomandăm părinţilor să contacteze direct conducătorul de cerc pentru a afla mai multe detalii cu privire la limita de vârstă de la care sunt admişi copiii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5