La 60 de ani

Palatul Copiilor a organizat un festival de folclor

Prima ediţie a Festivalului de Folclor „Drag mi-i jocul, ardă-l focul”, proiect înscris în calendarul de acţiuni al Ministerului Educaţiei, a marcat existenţa a 60 de ani de activitate a Palatului Copiilor Bistriţa. În deschiderea oficială, de pe scena Centrului Cultural Municipal "George Coşbuc", directorul Sever Şuteu a făcut un scurt istoric al instituţiei care a adus judeţului în toţi aceşti ani o mulţime de premii, judeţul nostru fiind în topul cu cele mai active palate din ţară.

Manifestarea coordonată de maestrul coregraf Teodor Puşcaş a fost deschisă de ansamblul bistriţenilor, care a prezentat cele mai frumoase tradiţii de pe Valea Someşului, dansul fiind completat de evoluţia tinerelor interprete Adina Băieşiu şi Cristina Livia Scurtu. Au susţinut un programt variat, din toate zonele ţării, Ansamblul "Hora", al Palatului Copiilor din Iaşi, "Datina" al Clubului Copiilor Prundu Bârgăului, "Dor Someşan" al Clubul Copiilor Sângeorz-Băi, "Căluşarii"de la Palatul Copiilor din Slatina şi "Hora Timişului" al Palatului Copiilor din Timişoara.

Dintre spectatorii prezenţi, îi amintim pe profesorul Ioan Lazăr şi pe maestrul coregraf Corneliu Botoş, care au apreciat prestanţa elevilor, festivalul fiind un mod plăcut de a promova valorile noastre tradiţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5