Palatul Culturii: Ovidiu Homorodean şi Cristian Pomohaci, la Gala Folclorului Transilvan

Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi Asociaţia Naţională de Folclor din România au organizat, sâmbătă, Gala Folclorului Transilvan - un concert dedicat sărbătorii Zilei Europei, la au participa ansambluri folclorice şi interpreţi de muzică populară din judeţ, dar şi invitaţi de onoare.
Pe scena Palatului Culturii mesajul de deschidere a fost adresat de către directorul insituţiei, prof.dr. Dorel Cosma şi primarul Bistriţei, Ovidiu Crețu, care au subliniat valorile Europei, dar şi identitatea noastră tradiţională. Cu steguleţe reprezentând drapelele statelor membre UE, artiştii au dat drumul spectacolului. Ansamblulrile „Cununa de pe Someș”, „Bârgăul”, „Balada”, „Trișcașii” din Leșu, Grupurile „Coronița” Solovăstru – Mureș şi "Flori Dumitrene"-Dumitra, alături de artiştii Petre Petruse, Mărioara Sigheartău,Cristina Scurtu, Cornelia Hoha, Larisa Bozbici, Alexandra Turcu, Elena Rusu, Anton Todică, Ionela Lechințan, Paul Ban, Teodora Simionca, Mălina Pop au adus un crâmpei de folclor românesc.
Invitat de onaore, Ovidiu Homorodean a impresionat prin serioazitatea cu care abordează folcorul şi ţinuta lui.
Spectacolul a fost încununat prin prezenţa lui Cristian Pomohaci şi cântecele lui de la Rebrişoara, cunoscute de o ţară întreagă. Directorul Centrului Cultural Municipal, prof.dr. Dorel Cosma, a fost chemat pe scenă, pomohaci mulţumindu-i că a fost alături de el la început de carieră şi că, poate, dacă nu îl susţineaa, azi nu era un nume în galeria artiştilor. Evenimentul, pnetru că suntem în Săptămâna Luminată, s.a încheiat cu „Hristos a înviat din morţi”, troparul Învierii cântat dde părintele Pomohaci alături de spectatorii ce au umplut sala Palatului Culturii.
Un eveniment frumos prin care ne-am arătat bogăţia pe care am moştenit-o de la străbunii noştri şi care trebuie promovată în Europa şi dincolo de graniţele ei, fiind un adevărat ambasador.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5