Parcul de agrement din Năsăud – în stand-by

Consilierii locali năsăudeni, întruniţi în şedinţa ordinară lunară joi după-amiază, nu s-au „pus” de acord în ceea ce priveşte realizarea proiectului iniţiat de primarul Mircea Romocea: Parc de agrement în oraşul Năsăud.
Mai exact, este vorba despre achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 9386 mc aflat în incinta pepinierei didactice, proprietatea numiţilor Ionel şi Mădălina Horj, în vederea îndeplinirii criteriului de suprafaţă pentru realizarea proiectului. Repus pe ordinea de zi pentru a treia oară spre aprobarea Consiliului Local, proiectul a fost respins de majoritatea aleşilor locali sub pretextul că nu este oportună şi necesară realizarea investiţiei.
Cei 9386 mp din zona „La Baltă”, aflat în proprietate privată (retrocedat fam. Horj) desparte cele două suprafeţe – una de 5643 mp şi alta de 14.540 mp pe care urmează a fi construit Parcul de agrement, fiind necesară achiziţionarea lui pentru îndeplinirea criteriului de suprafaţă în vederea realizării proiectului.
Coaliţia majoritară PDL – PNL – PPDD nu a fost de cord cu preţul de achiziţionare a respectivului teren, respingând proiectul. Viceprimarul liberal Niculai Găitan a explicat de ce se opun, aducând trei amendamente proiectului iniţiat de primarul Mircea Romocea: 1.”preţul de achiziţionare a terenului va fi stabilit prin negociere de o comisie constituită prin Consiliul Local, formată din cel puţin cinci consilieri locali”, faţă de „preţul de achiziţionare a terenului va fi stabilit prin raport de evaluare sau prin negocierea directă”, cum era prevăzut iniţial în PH; şi un alt articol (2) „pentru justificarea oportunităţii şi necesităţii elaborării proiectului…”, amendamente care au trecut de vot, completând PH.
Consilierul PNL, Viorel Naşcu, a intervenit cerând primarului să le aducă în dezbatere un studiu de prefezabilitate „să ştim de la ce pornim şi la ce ne putem aştepta privind finanţarea şi costurile realizării proiectului…”.
Astfel, achiziţionarea terenului necesar fiind amânată, nu se poate limpezi situaţia juridică per întreaga suprafaţă necesară parcului fără a fi proprietar pe respectivul teren, oraşul Năsăud nu poate construi nimic.
Supărat pe situaţia creată, primarul Mircea Romocea a spus: „Eu nu mai revin cu acest Proiect de hotărâre. Pun în cârca opoziţiei nerealizarea lui… Nu se doreşte a se face ceva în acest oraş…”.
Investiţia privind realizarea complexului „Parc de agrement în oraşul Năsăud” este dorită a fi făcută din fonduri europene şi guvernamentale cu speranţa că obiectivul sa aduce venituri frumoase la bugetul local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5