Parcuri noi în Maieru

Parcul central din vecinătatea Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu”, precum şi cel din zona blocurilor ANL au primit avizul de începere a lucrărilor de modernizare. Investiţia va fi suportată din fondul de mediu pentru aceste proiecte, care au fost selectate pentru finanţare încă de acum şase ani. Abia zilele trecute au fost deblocate fondurile guvernamentale asigurate de Administraţia Fondului de Mediu cuprins în cadrul Programului Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului, prin realizarea de spaţii verzi.
Valoarea totală este de 513.000 lei şi lucrările au termen de finalizare până la sfârşitul lunii iulie. Execuţia, în sarcina specialiştilor de la Frasinul, prevede: plantare de arbori foioşi şi răşinoşi, amenajarea aleilor, semănare de gazon natural, creare de alei, montare mobilier urban nou, reabilitarea sistemului de iluminat, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii etc. „Aceste parcuri vor deveni adevărate locuri de relaxare pentru copii, adulţi, în acelaşi timp beneficiind de ele chiar şi cei care vin în vizită la Maieru”, a precizat primarul Vasile Dumitru.
În altă ordine de idei, să amintim şi despre salubrizarea marulurilor râului Someş şi Valea Anieşului, care de patru ani consecutiv se face cu deţinuţii de la Penitenciarul Bistriţa, printr-un contract de prestări servicii încheiat în acest sens între instituţiile respective.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5