Parcuri fotovoltaice la Ghinda, pe 100 de hectare, şi în Parcul Industrial, din fonduri europene

Primăria municipiului Bistriţa intenţionează să amenajeze două câmpuri de parcuri fotovoltaice în localitatea componentă Ghinda şi în Parcul Industrial Bistriţa Sud, asta pe fondul creşterii preţului energiei. Investiţiile ar urma să fie finanţate din fonduri europene.
„Pentru a degrava cât mai mult bugetul municipiuui, gândim amenajarea unui câmp de panouri fotovoltaice – vorbim de două investiţii – din bani europeni. Nu excludem nici posibilitatea de a intra în parteneriat cu o societate comercială, cât şi într-un parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pentru asigurarea consumului de energie al spitalului. În acest moment se lucrează la documentaţia pentru Planurile de Urbanism Zonal, ele sunt absolut obligatorii pentru demararea investiţiilor, atât pentru viitorul parc fotovoltaic de la Ghinda, pe un teren de aproximativ 120 hectare, cât şi pentru Parcul Industrial unde vom amenaja un câmp de panouri fotovoltaice mai mic, pe aproximativ 5 ha, pentru consumul agenţilor economici din Parcul Industrial”, a explicat Ioan Turc.
Primarul Turc a menţionat că a avut discuţii atât cu preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, cât şi cu managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany. „Spitalul Judeţean trebuie susţinut, inclusiv de către municipalitate, iar aceasta ar fi o formă concretă de susţinere”, a mai spus Ioan Turc

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5