Părintele Ioan Giurgiuca, încredinţat de Dumnezeu cu slujire nu pământească ci cerească

Părintele Ioan Giurgiuca aniversează 90 de ani. Cu binecuvântarea Celui de Sus, această vârstă a fost sărbătorită la Beclean nu doar de credincioşi ci şi de Mitropolitul Andrei, care l-a binecuvântat pe cel care 60 de ani a fost păstor de suflete. În tot acest timp, părintele Giurgiuca s-a comportat potrivit îndemnurilor Sfântului Pavel adresate lui Timotei, adică s-a oferit ca exemplu credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu credinţa, cu curăţia.
Părintele Giurgiuca ne-a făcut să credem în mântuire, să nădăjduim că vom fi învredniciţi de a doua venire a Mântuitorului, dacă vom avea dragoste faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele. Să nu uităm nicio clipă că mântuirea nu este doar un act, ci un proces îndelung de care te poţi învrednici dacă prin rugăciuni şi bună purtare vei obţine acest dar de la Dumnezeu.
Apărător al adevărului, părintele Giurgiuca a preamărit toată viaţa pe Dumnezeu în Sfântul Altar, împreună cu arhanghelii, ridicând jertfe până la cer, zidind nemurirea pentru credincioşii săi, fiind încredinţat de Dumnezeu cu slujire nu pământească ci cerească. O viaţă a botezat, a cununat şi a dus credincioşi pe drumul veşniciei. Prin preot ne-am îmbrăcat în Hristos. Prin preot suntem îngropaţi împreună cu Fiul lui Dumnezeu ca să şi înviem împreună cu el. Prin preot, prin dezlegarea păcatelor, viaţa noastră se poate schimba.
Părintele Ioan Giurgiuca a fost, în tot aceşti ani, un mesager binecuvântat al tainelor cerului. Dumbrăviţa a dat, de-a lungul timpului, mulţi preoţi, fiind o adevărată pepinieră a Transilvaniei. Dintre aceştia, un loc aparte îl are în sufletul consătenilor Ioan Giurgiuca, care provine şi dintr-o familie frumoasă, numită în sat „a Îngerului”.
Mă bucur să mă alătur urărilor celor care îi doresc părintelui ani binecuvântaţi, cu sănătate şi putere de rugăciune şi să-l asigur de toată preţuirea mea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5