Părintele protopop Alexandru Vidican i-a premiat pe elevii ce au pictat Chipul Nemuririi

Pr.Emanuel Vidican

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Protopopiatul Ortodox Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocsi Bistrița au organizat la sediul Protopopiatului Ortodox- ”Concursul judeţean de creaţii literare şi plastice” -Ediţia a III-a, ”Bucuria Învierii din sufletul copilului”

Emoţia prilejuită de sărbătoarea Învierii Domnului poate fi ilustrată prin culoare sau creaţie literară, antrenând un număr cât mai mare de elevi cu înclinaţii artistice, creativitate, imaginație, talent și sensibilitate. Acest proiect vrea să insufle elevilor noştri dorinţa de a fi mai buni, de-a crește frumos și totodată, un mod de a-L aduce pe Iisus Hristos în sufletele noastre ale tuturor: elevi, părinţi, profesori

Pentru Biserica Ortodoxă, imaginea este, întocmai ca şi cuvântul, un limbaj care exprimă dogmele şi învăţăturile sale. Este o teologie inspirată, prezentată sub o formă vizuală. Ea este asemenea unei oglinzi care reflectă viaţa duhovnicească a Bisericii.

Din juriul concursului au facut parte Pr.Prot.Alexandru Vidican Pr.Inspector Adrian Cherhat, Prof.Andrea Pintiliescu și Prof. Retegan Macedon.

Premierea elevilor se va face maine într-un cadru festiv la orele 18.00 după slujba Vecerniei, în biserica cu hramul ”Întrarea în biserica a Maicii Domnului” de la Protopopiatul Ortodox Bistrița.

În acelaș cadru festiv și de rugăciune, cei prezenți vor avea bucuria de a vedea și câteva scenete religioase jucate de elevii de la școala generală din Piatra Fântânele, piese puse în scenă de maiciile de la mănăstirea din aceeași localitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5