Concurs naţional de scurt-metraje

„Părinţii fără Voie!”

83 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani află zilnic că au devenit “Părinţi fără voie!”. Până pe 10 octombrie 2009, tinerii elevi până în clasa a XII-a (inclusiv), din toate colţurile ţării, pasionaţi de film, interesaţi de a transpune realitatea pe sticlă, sunt invitaţi să-şi trimită scurt-metrajele la concursul ,,PĂRINŢI FĂRĂ VOIE!”

Această competiţie vizează premierea celor mai interesante scurt-metraje (filme de până la 20-25 de minute) ce trag un semnal de alarmă asupra situaţiilor în care cupluri tinere ajung să devină părinţi într-o conjunctură nefavorabilă lor, fără să-şi planifice sau măcar să-şi dorească un copil - atunci când ei înşişi sunt copii!

Proiectul a luat naştere ca urmare a creşterii alarmante a numărului de tinere mame cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. În România, o adolescentă din 50 rămâne însărcinată; o tânără din 23 păstrează copilul; 29.000 de femei cu vârste cuprinse între 15-19 ani rămân însărcinate; 500 de femei până în 15 ani dau naştere la prunci sau îşi provoacă o întrerupere de sarcină.

„Tema principală proiectului o reprezintă promovarea responsabilităţii în cuplu, indiferent de nivelul de maturitate, luând în considerarea începerea vieţii sexuale la vârste fragede, efectele, atât pozitive cât şi negative, ce decurg din acţiunile fiecăruia. Cea de-a doua temă a proiectului o reprezintă informarea directă a tinerilor, utilizând mijloace media şi tipuri diferite şi eficiente de comunicare în cadrul campaniei, asupra unor cazuri reale de sarcini la vârste fragede, unele duse la termen, altele întrerupte, fiecare afectând în egală măsură partenerii”, ne comunică Cristina Catană, preşedintele Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă.

Mai multe detalii despre proiect, dar si testimoniale ale tinerilor aflaţi în astfel de cazuri pot fi găsite accesând www.parintifaravoie.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5