Parlamentul a aprobat invitarea Regelui Mihai în şedinţă solemnă în 25 octombrie

sursa: mediafax.ro

Parlamentul a aprobat, marţi, propunerea liberalilor de a-l invita pe 25 octombrie pe Regele Mihai într-o şedinţă solemnă a Legislativului, decizia fiind luată cu 203 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi 46 de abţineri.

"Cu o largă majoritate propunerea a fost aprobată. În 25 octombrie vom avea acest moment solemn în Parlamentul României", a precizat preşedintele de şedinţă, Mircea Geoană.

Anterior, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat că democrat-liberalii nu sunt împotriva organizării unei solemnităţi pentru Regele Mihai, dar că în Parlament poate să existe o altă sală decât cea de plen, precizând că parlamentarii PDL se vor abţine de la vot.

Propunerea privind organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului în 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului reunit de marţi, la solicitarea opoziţiei.

Parlamentarii au acceptat, cu 191 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi 113 abţineri, introducerea pe ordinea de zi a şedinţei comune de marţi a Senatului şi Camerei Deputaţilor, a unui punct suplimentar privind organizarea, pe 25 octombrie, a unei şedinţe solemne la care să fie invitat Regele Mihai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5