Partida Romilor Bistrița-Năsăud își continuă parcursul! Conducere interimară, cu seniori și tineri din filială. Asumarea etniei la recensământ și organizarea sucursalelor, priorități!

Comunicat de presă al deputatului Cătălin Manea

Astăzi, în municipiul Bistrița, m-am întâlnit cu liderii locali ai Partidei Romilor.

La invitația mea, la întălnirea noastră au participat colegii mei, deputatul Daniel Suciu, vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul Bogdan Gruia Ivan și domnul Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, cărora le mulțumesc pentru deschidere și pentru sprijinul acordat comunităților de romi.

În cadrul ședinței am discutat despre importanța Recensământului Populației și Locuințelor pentru comunitățile de romi.

Împreună am stabilit o serie de acțiuni și activități de informare și conștientizare a romilor în scopul asumării etniei.

Tot astăzi, am stabilit echipa de conducere interimară a organizației județene Partida Romilor. Acestă echipă alcătuită din tineri și seniori ai organizației, Partida Romilor va trebui să implementeze în următoarea perioadă patru obiective specifice:
1. Sprijinirea activităților desfășurate de recenzorii de teren în comunitățile de romi din județul Bistrița Năsăud, în cadrul #recensământului ( perioada 5 iunie-17 iulie 2022);
2. Organizarea sucursalelor locale ale Partidei Romilor din județ ( termen iunie-octombrie 2022);
3. Consolidarea dialogului și parteneriatului cu autoritățile și instituțiile administrației publice locale ( termen iunie-octombrie 2022);
4. Pregătirea Adunării Generale a organizației județene, care se va desfășura la începutul lunii noiembrie a acestui an.

Au trecut noua luni de la decesul colegului și prietenului nostru, Emil Neia Lăcătuș. Organizația județeană Bistrița Năsăud trebuie să-și reia activitatea. Romii din cadrul comunităților locale au nevoie de sprijinul și de implicarea noastră. Reprezentanții administrației publice locale au manifestat deschidere și au dat dovadă de responsabilitate în procesul de dezvoltare al comunităților de romi.

Organizația noastră județeană este o structura deschisă tuturor celor care vor să ni se alăture. La Bistrița, ca de altfel în toate celelalte județe din țară, de acum înainte, vom discuta doar despre echipă. Acesta este noul concept care trebuie înțeles foarte bine de către toți reprezentanții comunităților de romi, de mediatorii sanitari și școlari, de cadrele didactice rome, de inspectorii școlari, de experții locali și de toți ceilalți colegi, care își desfășoară activitatea în beneficiul comunităților noastre.

Respect și recunoștință pentru Emil Neia Lăcătuș, Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Succes și putere de muncă tuturor membrilor echipei interimare a Partidei Romilor din județul Bistrița Năsăud!

Mulțumesc colegilor mei de la centru care au fost prezenți la acestă întâlnire, Adrian Berbec, Marian Pavel, Alexandru Raducanu !

#PartidaRomilorBistrita, merge mai departe !
Împreună suntem mai puternici !
#neasumamindentitatearoma

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5