Patronatele nu înghesuie la Comisia de Dialog Social. Nici sindicatele

Dacă e final de lună, normal e şedinţă la prefectură. Joi a fost rândul celor din Comisia de Dialog Social să se vadă, vorba cântecului. Toţi şefii instituţiilor deconcentrate sau din subordinea MAI au răspuns prezent. Ei nu au de ales.
În schimb, scaunele pregătite pentru reprezentanţii patronatelor şi pentru cei ai sindicatelor, cu vreo două excepţii, nu s-au ocupat. Oamenii de afaceri nu au timp de pierdut să asculte date statistice şi multe vorbe. Sindicaliştii sunt şi ei o floare rară, aproape ca floarea de colţ.
Am înţeles cu toţii că aceste şedinţe sunt obligatorii prin lege. Dar dacă tot se vine cu arcanul, că a sunat de la Prefectură, atunci să se piardă timpul cu folos.
Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană, spunea că va solicita prefecturilor din întreaga ţară să transmită o previzionare pentru o perioadă de jumătate de an a temelor care vor fi luate în discuţie în cadrul şedinţelor Comisiei de dialog social. „Există dialogul tripartit la nivelul prefecturilor, despre care eu consider, la ora actuală, că s-a derulat fără o strategie. Voi solicita tuturor prefecturilor din ţară să transmită o strategie pentru următoarele şase luni, care este temetica zonei respective, care necesită dialog social. Să nu se facă şedinţele doar de dragul de a se face, că cere ministerul, pentru că se transmit rapoarte şi ei trimit un raport”, preciza Doina Pană.
Poate se va întâmpla ceva că de nu rămâne dialogul surzilor sau monologul administrativ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5