PC a decis să treacă „puntea” europarlamentarelor alături de PSD

Partidul Conservator a decis, la sfârşitul săptămânii, în urma consultării liderilor din teritoriu şi a parlamentarilor săi, să participe la alegerile europarlamentare alături de PSD, a anunţat într-o conferinţă de presă, Ioan Tudoran, preşedinte interimar PC B-N.

„Decizia de a participa la euroalegeri alături de PSD a fost luată pentru că electoratul conservatorilor nu ar fi perceput favorabil cealaltă posibilitate, obişnuit fiind cu Alianţa PSD+PC. Decizia de a merge la alegerile pentru Parlamentul European pe listă comună cu PSD a fost luată cu 32 de voturi pentru, şase împotrivă, şi patru abţineri. Unul din voturile împotrivă a venit de la Bistriţa. Decizia e una clară, asumată de tot partidul”, a declarat Ioan Tudoran.

El a explicat apoi că o participare la alegeri pe liste separate ar fi bulversat electoratul conservator, obişnuit de la alegerile trecute cu Alianţa PSD+PC.  ,,A contat foarte mult că strategia noastră de organizare, care este o strategie pe termen lung, nu poate fi aplicată într-o lună, a contat că nu de mult am candidat pentru Parlament pe liste comune cu PSD, am obişnuit electoratul în  zona respectivă cu o anumită siglă, cu un anumit slogan şi o anumită echipă şi alte aspecte pe care nu o să le prezint, dar care au fost suficient de puternice. Am luat în serios şi argumente care au venit spre candidatura noastră cu liste proprii, care ne crea o mai bună vizibilitate ca partid, şi astfel creştea şi încrederea populaţiei în PC. Am luat în serios şi argumentele care erau împotriva candidaturii noastre independente, care ţineau de momentul şi conjunctura actuală şi mai ales de posibilitatea ca o asemenea decizie să fie percepută greşit de electoratul nostru”, a afirmat preşedintele interimar PC B-N.

El a mai spus că decizia a fost luată fără a se ţine cont de semnalele şi părerile liderilor PSD şi ale altor partide faţă de una sau cealaltă dintre variantele pe care le are PC la dispoziţie. 

Liderul onorific al PC, Dan Voiculescu, nu a votat şi a dat posibilitatea organizaţiilor să se pronunţe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5