De astăzi,

Pe piaţă pot fi scoase doar ţigaretele cu tendinţă redusă de aprindere

Începând de astăzi, pe piaţă pot fi scoase la vânzare doar ţigarete care au tendinţa redusă de aprindere. De altfel, încă din luna februarie, producătorii, importatorii de ţigarete, dar şi vânzătorii cu amănuntul aveau obligaţia să se asigure că nu vor mai introduce pe piaţă şi vor lichida stocurile de ţigarete care nu au tendinţa redusă de aprindere.

Punerea pe piaţa românească a ţigaretelor neconforme atrage amenzi între 3.000 lei şi 30.000 lei pentru producători, între 700 lei şi 7.000 lei pentru distribuitori şi între 2.000 lei şi 4.000 lei pentru comercianţi, informează Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Doar ţigaretele, adică acele produse din tutun ce conţin tutun prelucrat, tutun tăiat învelit într-un sul longitudinal de hârtie, vor trebui să aibă tendinţa redusă de aprindere începând cu 17 noiembrie, deci vor trebui să fie conforme cu cele două standarde. Ţigările de foi, adică acele produse din tutun, obţinute prin învelirea tutunului de umplutură (tăiat sau mărunţit) în una sau mai multe foi de tutun prelucrat nu intră sub incidenţa acestor prevederi.

Aceste ţigarete, cu tendinţă redusă de aprindere, care, de fapt, se sting dacă nu sunt “fumate”, au fost introduse pe piaţă de mai multă vreme, inclusiv la Bistriţa. Fumătorii s-au enervat deja pe noile ...standarde.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5