Pelerinaj la Ierusalim cu ocazia Sărbătorii Bobotezei la Râul Iordan

După o lungă perioadă de așteptare, Țara Sfântă, Ierusalim și-a deschis porțile spre vizitare, prin urmare Parohia Ortodoxă ”Sfântul Ierarh Nicolae„ din Sigmir în colaborare cu Centru de Pelerinaje ” RENAȘTEREA„ al Mitropoliei Clujului, Sălajului și Maramureșului, organizează în perioada 15-22 ianuarie 2023, cu ocazia sărbătorii de Bobotează, un pelerinaj în Țara Sfântă pe o perioadă de 8 zile și 7 nopți, unde vom vizita toate locurile sfinte și nu numai.

Printre acestea amintim: Muntele Tabor, Cana Galileii, Muntele Scopus (Muntele Înălțării), Biserica Pater Noster, Gradina Ghețimanii, Betleemul cu Biserica Nașterii, Pustia Hozeva, Ierihonul (cea mai veche așezare din lume), Marea Moartă, Cetate Ierusalimului cu Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Domnului Iisus Hristos, Via Dolorosa (cele 14 opriri ale Mântuitorului Hristos în drum spre Golgota ), și multe altele, toate acestea culminând cu participarea la Ceremonia ce se desfăşoară în prezenţa Patriarhului ortodox al Ierusalimului (Teofil al III-lea al Ierusalimului), în ajunul Bobotezei (aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi).

 Traseul detaliat, condițiile și prețul îl gășiti în poze, pe facebook: Parohia Sigmir, sau pe site-ul pelerinaje.renaștereacluj.ro.

            Menționăm faptul că Sărbătoarea Bobotezei la Râul Iordanului, se serbează în Ierusalim în data de 19 ianuarie, diferența constând în cele două calendare folosite în lumea creștină: cel iulian și cel gregorian, între ele existând un decalaj de 13 zile. Ca urmare, Boboteaza este sărbătorită în România la 6 ianuarie, iar în Israel la 19 ianuarie.

Înscrierile se fac la numărul de telelfon 0787 867 540 Pr. Daniel Ioan Dascălu, sau pe site-ul pelerinaje.renaștereacluj.ro

Vă așteptăm cu drag!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5