Penitenciarul Bistriţa, la ceas de sărbătoare

În fiecare an, în data de 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte „Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar. Ca şi în anii precendenţi, în perioada 27.06.2013 – 29.06.2013, în Penitenciarul Bistriţa se vor desfăşura activităţi care să marcheze importanţa evenimentului, cu implicarea funcţionarilor publici cu statut special, dar şi a persoanelor private de libertate.
Joi, începând cu ora 10.00, grupul artistic al persoanelor private de libertate va prezenta un program special celor aflaţi în detenţie, cuprinzând muzică şi dansuri. Vineri, în cadrul unei şedinţe festive, directorul unităţii va transmite personalului mesajele din partea conducerii Ministerului Justiţiei şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În cadrul aceleiaşi reuniuni, se vor comunica avansãrile în gradul profesional urmãtor şi se vor acorda diplome de merit pentru cei mai buni lucrãtori de penitenciar, pe domenii de activitate. Tot vineri, Penitenciarul Bistriţa organizează "Ziua Porţilor Deschise", demers care va oferi posibilitatea reprezentanţilor societăţii civile de a vizita unitatea, în scopul cunoaşterii realităţii obiective din mediul carceral. Accesul în unitate va fi permis în intervalul orar 10.00 – 15.00, în baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate, paşaport), persoanele vizitatoare urmând să se conformeze regulilor ce privesc accesul în locul de deţinere, precum şi prevederilor Regulamentului de Ordine Interioară al unităţii. Persoanele cu vârsta sub 14 ani vor avea acces doar însoţite.
Sâmbătă, începând cu ora 10.00, la sediul Penitenciarului Bistriţa, P.S. Vasile Someşanul, episcop - vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, va oficia o slujbă arhierească, la care vor participa atât personalul, cât şi persoane private de libertate, transmite inspector de penitenciare Laura Opriş, purtător de cuvânt Penitenciarul Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5