Pentru absolvenţii Liceului de Muzică „Tudor Jarda” a răsunat Gaudeamus Igitur

O festivitate de o sensibilitate aparte, cu multiple emoţii, speranţe, visuri şi aşteptări s-a derulat pe scena Palatului Culturii din Bistriţa, unde două frumoase şi deosebite clase, a XII-a A şi B, au trăit superbul moment al festivităţii de absolvire a cunoscutului şi apreciatului Liceu de Muzică „Tudor Jarda”, promoţia 2017-2018.
În prezenţa a numeroşi părinţi, fraţi, surori, colegi, prieteni, rude etc., absolvenţii Centenarului Marii Uniri au pregătit momentul de neuitat, prin intrarea în sală a cunoscutei şi profesionistei Muzici Militare a Garnizoanei Bistriţa, care a interpretat Imnul Naţional, apoi, în tandem cu absolvenţii liceului, într-o armonie perfectă, au interpretat imnul liceenilor „Gaudeamus Igitur”, care a stârnit lacrimi de emoţie şi bucurie în sală şi pe scenă.
A urmat un fulminant şi emoţionant discurs al directorului Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, prof. Raluca Mărginean, care merită să-l redăm: „Am amânat cât am putut de mult să mă pregătesc pentru acest discurs şi să mă gândesc la aceste momente. Ne aflăm la festivitatea de absolvire a două clase de aXII-a deosebite. O generaţie de interpreţi de muzică populară, clasică şi instrumentişti - a XII-a A, alături de prima generaţie de profil Pedagogic care ne-au încântat sufletul şi mintea- a XII-a B. Doresc să le mulţumesc ambelor clase pentru faptul că, cu bune şi rele, atât de o parte, cât şi de alta, ne-au făcutsă ne simţim utili şi pasionaţi de ceea ce facem. Astăzi veţi ieşi din coconul protector al liceului şiveţi intra într-o lume care nu vă ”aşteaptă” şi nu vă va asculta doar de 2-3 ori pe semestru sau atunci când aţi învăţat. Veţi primi lucrări de control în fiecarezi…totuşi, în cele mai grele momente sper să vă fie sprijin un gând al lui Jack London: ”Viaţa nu înseamnă să ai în mână cărţi bune, ci, uneori, înseamnă a juca bine având în mână cărţi slabe.”
Va fi poate, mai greu la început, dar fiţi voi schimbarea din societate pe care ne-o dorim cu toţii. Încercaţi şi eşuaţi de câte ori este nevoie pentru a reuşi. Manifestaţi-vă în lume cu toată forţa voastră de oameni liberi, împăcaţi şi compleţi. Aşa cum toate drumurile duc la Roma, tot aşa toate drumurile pe care le veţi alege în viitor, îşi au rădăcinile mai ales aici, în adolescenţa voastră, pe care aţi petrecut-o cu noi toţi.
Felicitări dragi colegi pentru munca voastră din ultimii 4 ani! Felicitări dragi elevi pentru că aţi muncit în fiecare zi câte puţin spre a ajunge în acest moment! Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zilnic. Felicitări dragi absolvente de pedagogic care aţi luat toate 10 la probele practice de titularizare! Sunt mândră de voi! Felicitări dragi absolvenţi de muzică, pentru producţia din sem. I şi rezultatele frumoase la învăţătură! Vă doresc note cât mai mari la examenul de bacalaureat şi admitere în facultate! Pe noi ne veţi regăsi, sperăm, în Colegiul Naţional Vocaţional ”Tudor Jarda” şi într-o clădire reabilitată complet. O parte din suflet ni-l luaţi cu voi...”.
Au rostit sensibile alocuţiuni dirigintele clasei a XII-a A, prof. Alina Tomi, şi dirigintele clasei a XII-a B, prof. Doris Platon, urmate de frumoase momente pregătite de cele două clase, A şi B.
Momonentul predării cheii i-a avut ca protagonişti pe elevii Costin Cosmina, cls. a XII-a A, Suciu Lidia şi Pop Cătălina, cls. a XII-a B şi a fost preluată de către Maria Dura şi Gherasim Spînu din cls. a XI-a B, respectiv a XI-a A.
A urmat festivitatea de premiere, cu premiile de excelenţă acordate de Liceul de Muzică „Tudor Jarda” elevilor care au promovat imaginea liceului la concursurile şi olimpiadele şcolare.
Aripi de zbor, spre zări de cântec şi de învăţături pentru elevi, spirituale, creştine româneşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5