Jandarmeria bistriţeană, la ceas aniversar

Pentru o zi, copiii au devenit jandarmi

Ziua Jandarmeriei Române a fost marcată, la Bistriţa, printr-o serie de activităţi menite să le arate bistriţenilor modul în care instituţia, cu un grad mare de încredere, este alături de ei. Ziua Porţilor Deschise a debutat cu un ceremonial militar, la care au participat, alături de col. Ionel Cimuca, inspector şef al IJJ BN, şi de conducerea instituţiei, şefi de instituţii de la nivel local şi judeţean. „Ziua de 3 aprilie 1850 reprezintă un reper în istoria militară modernă a României, care a pătruns deja în conştiinţa publică. Cred că seriozitatea şi performanţa, loialitatea şi cinstea, patriotismul şi modestia, responsabilitatea şi profesionalismul, precum şi spiritul de sacrificiu sunt elementele principale ale blazonului de jandarmi. Chiar dacă prin natura profesiei uneori instalăm bariere de protecţie între noi şi cetăţeni sau avem o reacţie mai fermă pentru restabilirea ordinii publice, suntem datori să o facem în limitele şi în spiritul legii spre a dobândi credibilitate şi respect”, declară inspectorul şef al IJJ BN, col. Ionel Cimuca.
Este de ajuns să amintim doar faptul că în primul trimestru al anului 2013, structura de ordine publică IJJ BN a executat un număr de 1636 misiuni. De asemenea, a constatat 28 infracţiuni şi a aplicat 579 de sancţiuni contravenţionale. Pe linia executării misiunilor de menţinere a ordinii publice s-au executat 891 misiuni, iar pe linia executării misiunilor de asigurare a ordinii publice – 394. Jandarmii bistriţeni au avut 63 de acţiuni de intervenţia pentru rezolvarea solicitărilor prin 112. Un segment deosebit de important al misiunilor a fost cel al cooperării în 119 cazuri, cu poliţia, executorii judecătoreşti, organele silvice etc. La nivelul IJJ BN s-au desfăşurat 169 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere în 16 localităţi. În domeniul pazei şi protecţiei instituţionale, jandarmii execută misiuni la 16 obiective de pe raza judeţului.
În ceas aniversar, în curtea instituţiei, mulţime de elevi au venit să vadă dotările Jandarmeriei folosite în diverse misiuni. Pentru o zi, copiii au devenit jandarmi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5