Pentru prislopeni, Pogorârea Sfântului Duh – Rusaliile şi sfinţirea Ţarinii, prilej de binecuvântare şi smerenie

O înălţătoare slujbă săvârşită în Duminica a VIII-a după Paşti, numită şi Duminica Mare, în care se sărbătoreşte, de către credincioşii ortodocşi, Pogorârea Sfântului Duh - Cincizecimea sau Rusaliile, s-a derulat şi în Parohia Ortodoxă din cart. Liviu Rebreanu (Prislop), oraş Năsăud, de către PC preot paroh Mihai Mânzat, la care au participat numeroşi prislopeni, de la mic la mare, îmbrăcaţi în frumoase şi autentice costume tradiţionale româneşti, rugându-se pentru a se pogorî Duhul Sfânt şi peste cei care se roagă cu sufletul şi inima,harnicii, frumoşii şi binecredincioşii prislopeni.
După săvârşirea Sfintei Liturghii, în frumoasa şi primitoarea „Mireasă a lui Iisus”, biserica din cartier, a urmat un înălţător, binefăcător şi tradiţional ceremonial religios de „Scoatere a Icoanelor” pentru „Sfinţirea Ţarinii”, ca bunul Dumnezeu să-i ferească de pagubele produse culturilor de către diferiţi dăunători, secetă, inundaţii, vremuri grele: grindină, vijelii etc.
Prin stropirea cu apă sfinţită – aghiazmă a hotarului, în cele patru direcţii ale Sfintei Cruci, preotul Mihai Mânzat a reuşit, prin rugăciunile săvârşite, să coboare Sfântul Duh asupra celor prezenţi, care au fost binecuvântaţi prin stropirea cu apă sfinţită şi sărutarea Sfintei Cruci.
În grădina lui Ioan Harosa, nr. 154, frumos împodobită la intrare, credincioşii prislopeni au simţit prezenţa Duhului Sfânt prin sentimentul de pace, linişte, bucurie şi binecuvântare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5