Percheziţii în Suceava şi Bistriţa-Năsăud, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

În urma a 32 de percheziţii efectuate pe raza judeţelor Suceava şi Bistriţa-Năsăud, a fost destructurată o grupare infracţională bănuită de cauzarea unui prejudiciu de 1.300.000 de lei, prin contrabandă cu ţigarete.
"La data de 4 decembrie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T- S.T. Suceava, cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Bistriţa Năsăud, au efectuat percheziţii la 32 de locaţii din judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud.  Activităţile au vizat mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost indisponibilizate 49.880 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, 5.090 de euro şi 107.882 de lei, 5 autoturisme, 63 de telefoane mobile şi cartele SIM", se arată în comunicatul IGPR.

Din probatoriu administrat până în prezent au rezultat indicii că membrii grupării ar fi traficat peste 2.150.000 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, 594.800 dintre acestea fiind capturate de poliţişti în cadrul unor acţiuni punctuale. Prejudiciul estimativ cauzat prin activitatea ilicită este de aproximativ 1.300.000 de lei.

Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 38 de ani, din judeţul Suceava, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava pentru cercetări, faţă de acestea fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cei în cauză au fost încarceraţi în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la data de 5 decembrie a.c., să fie prezentaţi Tribunalului Suceava pentru dispunerea de măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5