Perioada de prohibiţie nu s-a încheiat. Doi pescari sancţionaţi de jandarmi

           Jandarmii Plutonului din oraşul Beclean au executat luni după-amiaza o acţiune specifică pe linie piscicolă. Aceştia au surprins, în zona aflată la confluenţa râului Someş cu pârâul Meleş, doi bărbaţi care pescuiau deşi ne aflăm în plină perioadă de prohibiţe.

           „Jandarmii i-au informat despre prevederile legale încălcate, le-au explicat acestora că în perioada 11 aprilie - 09 iunie a.c. ne aflăm în perioada de prohibiţie şi i-au sancţionat pe Lazăr B. de 58 de ani şi Ludovic H. de 54 de ani cu câte 600 de lei amendă”, informează mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

             Jandarmeria Bistriţa-Năsăud recomandă doritorilor practicarea acestui sport în condiţii de legalitate. În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23 din 2008,  privind pescuitul şi acvacultura art. 59, lit.f, “pescuitul recreativ-sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie...,constituie contravenţie şi se sancţionează cu amedă de la 600 la 1.000 de lei.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5