Peste 1000 de angajați și familiile acestora, la aniversarea a 20 de ani a companiei Silvania Internațional. Ministrul Petre Daea, la Lunca Ilvei

Dumitru Munteanu

Sâmbătă,  peste 1000 de oameni au participat la cea de a 20-a aniversare a existenței capacității economice-etalon a județului nostru, Silvania Internațional Prod, societate economică ce reunește un colectiv de 777 de muncitori, ingineri, tehnicieni etc., însumând toți atîția locuitori ai satelor din arealul Văii Ilvelor, ce își asigură existența, a lor și a familiilor din munca pe care o prestează cu dragoste și devotament, sub conducerea investitorilor, demni și ei de respect, respectiv Familia  IUGAN, adică Emil, Lenuța, Virginia, Octavian și Petrică.

La ora 9, sirena fostei Fabrici de cherestea, edificată în 1948 și înlocuită apoi de Silvania, a dat semnalul începerii sărbătorii, la care au participat muncitori ai fabricii, dar și invitați: reprezentanți ai unor firme partenere ale Silvaniei, veniți din toate colțurile Europei, cei ai MADR, în frunte cu ministrul Agriculturii, d-l Petre Daea, directori ai Ocoalelor Silvice din județ, primari ai comunelor de pe Valea Ilvelor și Someșului și, nu în ultimul rând, directorul Agenției Zonei Montane din România și președintele Forumului Montan din România.

         Întâlnirea s-a desfășurat sub motto-ul biblic ”Până aici Domnul ne-a ajutat” și s-a dorit să fie o rememorare a începuturilor și o prezentare a realizărilor, o recunoaștere a muncii tuturor oamenilor ce au pus umărul și au trudit pentru a asigura membrilor comunităților locale din Lunca Ilvei și arealul acesteia a unor locuri stabile de muncă și, implicit, o viață bună, la standerele de acum.

         Au fost rostite confesiuni despre începuturi - unele cu lacrimi în ochi - și s-au adus mulțumiri familiei investitoare și tuturor preitenilor și partenerilor ce au pus umărul la clădirea Fabricii (Emil Iugan), s-au acordat Diplome de Excelență și merit muncitorilor și maiștrilor ce activează încă și au pus temelia Silvaniei, s-au rostit discursuri emoționante de către invitați.

         Partenerii au acordat d-lui Emil Iugan Diplome și plachete, elogiind o activitate meritorie și, mai mult decât atât, caracterul, comportamentul, atitudinea și omenia fondatorului Silvaniei, lupta acestuia pentru a asigura comunităților din jur o viziune și o siguranță a existenței, prin sprijinirea modernizării zonei Văii Ilvelor și Someșului, argumentând că ”Pretutindeni se observă mâna lui Dumnezeu, cel care i-a trimis lui Emil Iugan gânduri bune și i-a spijinit fiecare pas în munca grea dar încărcată de satisfacții, pentru oameni”.

         ”Vă felicit pentru modelul de lucru pe care îl promovați aici, în zona în care se îngemănează emoția trăirii cu dorința de a învinge acolo unde natura a fost mai aspră, așa cum este zona de munte. Domnule Emil Iugan, ați realizat aici lucruri minunate: ați pus în slujba țării tot ce știi și poți să faci! Sunteți un om care, trecându-mi pragul ministerului Agriculturii, mi-ați spus un lucru extrem de simplu dar adevărat: ”Domnule ministru, am văzut ce intenții aveți în zona muntelui, pentru a valorifica o resursă extraordinară pe care timpul a aruncat-o la gunoi, lipsa de respect a îndepărtat-o”. Așa este și ați venit cu proiecte viabile și iată, că la un an, tot aici la Lunca Ilvei, după ce am spus că vom scoate Legea Muntelui iată că avem această lege ce creează cadrul juridic pentru a stopa depopularea zonei montane. (...) Mă bucur că am putut onora invitația dumneavoastră, de a participa la aniversarea unei fabrici moderne, drept pentru care vă doresc sănătate și putere de muncă !”, a spus, în discursul său, ministrul Petre Daea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5