Peste 120 de sportivi au făcut un festival din schi fond şi biatlon

Peste 120 de sportivi, de la începători până la juniori I, au luptat, timp de două zile, pentru adjudecarea medaliilor la Festivalul de Schi Fond şi Biatlon de la Piatra Fântânele, pe Păşunea Rusu. Vremea a fost de partea participanţilor, condiţiile de concurs fiind printre cele mai bune.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, Tăşuleasa Social, în parteneriat cu UM 01331 Bistriţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

În competiţia de schi fond, au participat sportivi legitimaţi la CSS Gheorgheni, CSS Baia Sprie, CSS Vatra Dornei, LPS Bistriţa şi CSM Bistriţa. Sportivii bistriţeni, antrenaţi de prof. Rodica Drăguş, au obţinut rezultate bune, urcând pe podium la diverse categorii de vârstă. Astfel, Ioana Andreica a câştigat la junioare, aceasta fiind flancată pe podium de alte două sportive de la Bistriţa, Alexandra Buhai (locul II) şi Dumitrela Andreica (locul III).

Flaviu Păvălean s-a clasat pe primul loc la cadeţi, în timp ce Darius Hăngănuţ a ocupat poziţia a doua a podiumului la aceeaşi categorie. La copii, Gabriel Ciurea a terminat pe prima poziţie concursul, la fel ca şi Valentin Cerceja, începător, debutant în competiţii. Claudiu Căldare a obţinut locul II la juniori, în timp ce Mihăiţă Gîvan a fost pe poziţia a III-a.

Festivalul de schi fond şi biatlon a cuprins şi demonstraţii militar aplicative ale celor de la Brigada Mecanizată 81 „General Grigore Bălan”, Cupa Cercetaşilor, o Cupă a veteranilor la schi, jocuri de iarnă etc.

Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment sportiv. Sperăm că sporturile de iarnă vor câştiga teren şi la noi în judeţ, pentru că înseamnă mişcare în aer liber şi, implicit, dincolo de performanţe, sănătate”, ne-a declarat prof. Rodica Drăguş.

La  festivitatea de premiere a participat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” – col. Iulian Berdilă, preşedintele CSM Bistriţa – Adrian Moldovan, primarul comunei Tiha Bârgăului – Vasile Şut, primarul comunei Maieru – Vasile Borş. „Vreau să-i felicit pe câştigătorii acestei competiţii, precum şi pe profesorii şi părinţii care au investit timp şi încredere în formarea acestor sportivi”,a transmis preşedintele CJ, Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5