Peste 120 metri cubi de material lemnos, indisponibilizat de polițiștii bistrițeni

Polițiștii  Postului de Poliție Comunal Dumitrița, cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice, împreună cu personalul din cadrul Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud și cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud au efectuat o acțiune pentru prevenirea și combaterea debitării, expedierii, sustragerii și transportului ilicit de material lemnos.

Cu această ocazie au fost verificate mai multe instalații de debitare a materialului lemnos, aparținând unor societăți, cu sediul pe valea Budacului.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, dintr-un depozit de material lemnos, s-ar fi expediat cantitatea de 44 mc material lemnos, fără proveniență legală, aspect ce rezultă din diferențele de stoc scriptic și faptic. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost reținută în vederea confiscării cantitatea de 44 mc material lemnos, în valoare de 5060 lei și a fost aplicată o sancțiune contravențională la Legea 171/2010 în valoare de 5000 lei”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie BN.

Tot miercuri, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice împreună cu polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud au efectuat un control la o societate de depozitare a materialului lemnos, cu sediul pe raza localității Prundu Bîrgăului.

În urma verificărilor s-a stabilit că societatea deținea cantitatea de 76 mc de material lemnos, într-un depozit neautorizat. Cu această ocazie, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 6000 lei și au ridicat în vederea confiscării material lemnos în valoare de 12160 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5