Peste 140 de amenzi aplicate pentru încălcarea restricțiilor de circulație! Toți cei autoizolati şi verificaţi, găsiţi acasă!

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 216 poliţişti, 88 de jandarmi și 44 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”, informeaza Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.
Polițiștii au efectuat 2293 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, în peste 1300 de locații și nu au fost constatate nereguli.
De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 239.100 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare în vigoare.
Jandarmii au verificat 462 persoane, aflate în 261 de locații, din 50 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.800 de lei.
Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.
Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, la sfârșit de săptămână sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
*Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi "Gelu Voievod", reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Comentarii

05/04/20 10:41
cititor

Ok, este perfect ca autoritatile publice sa aplice amenzile prevazute, in cazurile in care constata ca o anumita persoana intentionat si cu multa vinovatie nu se supune regulilor, le incalca si este periculos ptr raspandirea acestui virus , DAR VA RUGAM FRUMOS, DATI-NE SI NOUA CATEVA EXEMPLE NEGATIVE, PENTRU CARE POLITIA A CONSIDERAT O " DEPLASARE NEJUSTIFICATA " ... si a aplicat aceste amnzi , ca sa nu comitem si noi astfel de abateri.
Am inteles ca avem dreptul sa ne ducem :
- sa ne cumparam de mancare, de la magazinele agro-alimentare ori de la piatza libera,
- sa mergem la medici cand suntem planificati ,
- ori cand avem o urgentza medicala ,
- sau cand suntem chemati de autoritatile ofiaiale in diferite probleme ,
- precum ci cand ne plimbam in jurul casei ( sau blocului ) animalele de companie .
Toate astea cu actul de identitate si declaratia pe proprie raspundere ca facem asa si nu altceva ...
No, acuma spuneti-ne si noua ce cazuri negative a constatat politia sau jandarmeria , de a trebuit prin amenzile date sa-i lase " saraci lipiti pamantului " pe contravenienti .
Am vazut la TV un caz in care un politzist din asta in negru ( deci era de la Politia Locala ... de undeva ca n-am retinut de unde ... ) cand in genunchi o doamna, il ruga sa nu-i dea amenta de 40 de milioane de lei ptr ca , in baza dreptului prevazut de Ordonantele militare , ea in acel moment isi plimba catzelul in jurul blocului ...
Este foarte usor sa nenorocesti pe cineva cu astfel de masuri ... si care dupa parerea mea, nefiind un pericol atat de mare-i putea da un avertisment , s-o " mustruluiasca " si s-o " tzape " acasa .
Ati vazut la TV cum proceda politia Londoneza ... cand "
alunga acasa " popu.li.mea " anarhica de prin parcuri si locurile publice , ca nu respectau aceste interdictii ...
Sa credem ca intotdeauna sistemul nostru de politie trebuie sa fie mai excesiv ca altii, sau ce anume ? Eu unul, in femeia aceia singura, cu catzelul langa bloc, N-AM VAZUT ABSOLUT NICI UN PERICOL PUBLIC SAU ABUZ .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5