Duminică, doar o singură persoană a fost trimisă în carantină "plătită" şi amendată cu 5000 lei!

Peste 120 de persoane sancţionate pentru deplasări neîntemeiate

În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat verificări la 1262 la persoane aflate în izolare la domiciliu, în 661 de locații, ocazie cu care a fost depistată o persoană care nu respectat măsura izolării. Aceasta a fost plasată în carantină, sub pază și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, informează Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud. De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat alte 114 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 286 700 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare în vigoare.

Jandarmii au verificat 454 persoane, aflate în 212 de locații, din 48 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 10 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei.

Pe raza judeţului nostru, au acţionat 204 poliţişti, 87 de jandarmi și 35 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.
Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, la sfârșit de săptămână sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
*Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi "Gelu Voievod", reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5