Peste 140 de poliţişti, pe drumurile judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere

În această perioadă, la nivel judeţean, peste 140 de poliţişti acţionează zilnic, pe trei schimburi pentru siguranța dumneavoastră şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, având în vedere condiţiile meteo extreme, anunţă Crina Sârb, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin intermediul unui comunicat de presă.
Poliţia bistriţeană recomandă conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.

„De asemenea, reamintim faptul că le este interzisă circulaţia bicicliştilor atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă”, precizează sursa citată.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni într-o călătorie să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

“La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor! Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar. De asemenea, curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!
Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. În afara de sancționarea cu amendă, polițiștii rutieri vor reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberând șoferului o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”,
menţionează Poliţia bistriţeană.

Poliţiştii recomandă şi pietonilor să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic şi să traverseze drumurile numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5