Peste 2000 de bistriţeni sunt pompieri voluntari

În cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Bistriţa-Năsăud, activează un număr de 2034 persoane. Potrivit inspectorului şef ISU BN, lt.col.dr.ing. Constantin Florea, ca urmare a derulării campaniei de educare, informare preventivă şi sensibilizare „Vreau să fiu voluntar” s-a înregistrat o creştere cu 5% a numărului de voluntari.

În zona de competenţă a judeţului Bistriţa – Năsăud sunt constituite 62 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă (S.V.S.U.) şi şapte servicii private pentru situaţii de urgenţă (S.P.S.U.), cele private aparţinând de Kaufland, Dedeman, Teraplast, Silvania Internaţional Lunca Ilveu, Stargate SRL etc. În cadrul serviciilor private pentru situaţii de urgenţă activează un număr de 287 persoane (cu 53% mai multe persoane decât în anul 2011, creştere datorată înfiinţării unor servicii private pentru situaţii de urgenţă).

În luna iunie, au fost organizate concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, activitate la care au participat un număr mic de comune. Clasamentul la etapa judeţeană a fost: locul I - SVSU Bistriţa, locul II – SVSU Feldru, locul III – SVSU Livezile. SVSU Bistriţa şi SPSU Silvania Internaţional Lunca Ilvei au participat la etapa regională a concursurilor de specialitate, voluntarii din Bistriţa ocupând locul II, iar SPSU Silvania Internaţional Lunca Ilvei - locul III.

Un domeniu distinct îl constituie pregătirea autorităţilor administraţiei publice locale la Centrul Zonal de Perfecţionare a Pregătirii Cluj-Napoca. În anul 2012 au fost planificate 46 persoane (5 viceprimari şi 41 secretari), au participat 28 de persoane reprezentând un procent de 61%. Ceilalţi or fi fost ocupaţi cu alegerile…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5