Peste 260 de voluntari, la acţiunea de împădurire de la Budeşti!

Prof. Augustin Rus

În data de 1 aprilie 2017 (nu e păcăleală), a continuat în hotarul satului Budești-Fânațe, în locul numit „Groapa lui Chifa”, acțiunea de împădurire începută în urmă cu mai mulți ani. Au participat aproximativ 260 de voluntari proveniți dintre elevii liceelor Andrei Mureșanu, Infoel, Sportiv, Liviu Rebreanu din Bistrița, Cercetașii Bistriței, ai unităților școlare din comuna Budești, săteni.

Printre participanți s-au numărat şi deputatul Daniel Suciu, vicepreședintele Consiliului Judeţean -  Vasile Puica, liderul T.S.D -  Bogdan Ivan, Roman Sever – directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului. S-au distins prin organizare și randament grupuri constituite în jurul liderului T.S.D  Bogdan Ivan, a doamnei Mariana Bălănean și a soților Popescu din Cercetașii Bistriței, a prof. Filip Annamaria, Chereji Mirela, Buta Dan, Deac Dora, Abodi Melania, Socaci Adrian, Popovici Silviu din elevii proveniți din satele Budești, Budești – Fânațe și Țagu.

Au fost prezenți, de asemenea, „veterani” ai acestor activități –  Dorhoi Ionuț cu soția Carmen și cu copiii Maria, Tudor și Ionuț, Brătfălean Teodor, care a adus apa necesară igienei și puieților, Biriș Ioan, responsabil D.J, angajatele Primăriei din Budești -  Faur Maria, Lăzărean Maria, Aruncutean Felicia, Codrea Alexandra, Faur Mariana– care au reușit la sfârșitul activității să ofere tuturor participanților o porție de fasole la ceaun foarte gustoasă (completată pentru cei care nu posteau, cu cârnați picanți oferiți ca sponsorizare de către firma Caraiman).

   Având experiența unei colaborări îndelungate cu organizația „Tășuleasa Social”, primarul comunei Budești,   Vasile Codrea, a reușit să fie un bun organizator și coordonator al activității sprijinit fiind de toți angajații primăriei și paznicii din Budești și Budești-Fânațe, precum și de preoții din satele Budești-Fânațe și Țagu care erau prezenți la activitatea în urma căreia au fost plantați aproximativ 3.000 de puieți din speciile salcâm, frasin și stejar.

Concomitent cu acțiunea de împădurire de la Budești-Fânațe, preșcolarii și elevii ciclului primar ajutați de părinți și cadrele didactice au plantat în jurul unităților de învățământ puieți de tei, au răsădit flori, au făcut desene și decupaje derulând și ei acțiunea „ZIUA  BUNĂ! – ziua micilor voluntari”. Prin activitățile desfășurate s-a încercat dezvoltarea unui spirit de echipă, a satisfacției că prin ceea ce faci poți deveni folositor mediului înconjurător, generațiilor viitoare. 

   Poate peste 20 de ani, printre puieții plantați „Cine-i tânăr și voinic/ iese noaptea pe colnic/ făr-de par, făr-de nimic/, Făr-de par, făr-de pistoale/ numai cu palmele goale”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5