Peste 300 de elevi din zece judeţe, pasionaţi de matematică, se întrec la concursul din Beclean

Peste 300 de elevi din zece judeţe se întrec, în acest sfârşit de săptămână, la Beclean, în rezolvări matematice la cea de-a VI-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Sever Aurel Groze”, iniţiat şi organizat de prof. Vasile Marc de la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean.

         Parteneri în organizarea acestui concurs de prestigiu sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) – Filiala Bistriţa-Năsăud, Primăria şi Consiliul Local Beclean.

         „La acest concurs participă elevi din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Timiş, Hunedoara, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud, din clasele III-VIII, capabili activităţii de performanţă. Preşedintele concursului este prof. univ. dr. Dorin Andrica de la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Concurenţii din alte judeţe vor ajunge vineri seara, când va avea loc şi deschiderea oficială, aceştia fiind cazaţi la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean, locaţie unde se va desfăşura şi proba de concurs”, ne-a declarat prof. Vasile Marc.

         Potrivit acestuia, vor fi premiaţi în ordine descrescătoare a punctajului până la 50% din participanţii la fiecare nivel de clasă. Festivitatea de premiere este programată duminică, de la ora 10, la C.N. „Petru Rareş” din Beclean, elevii urmând să primească diplome, medalii şi premii în bani.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5