Peste 31.600 de acte de identitate, eliberate în Bistriţa-Năsăud, anul trecut

În urma evaluării activității la nivelul județului Bistrița-Năsăud, în cursul anului 2018 au fost eliberate 31.641 acte de identitate din care 17.300 au fost eliberate ca urmare a expirării termenului de valabilitate, anunţă comisarul șef de poliţie Liliana Cotfas, director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor al Județului Bistrița-Năsăud.

De asemenea un număr de 6.824 persoane au solicitat acte de identitate ca urmare a schimbării domiciliului, iar 3.108 persoane au solicitat vize de reședință.

În perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018 au fost înregistrate 8421 acte și fapte de stare civilă din care, 3482 acte de naștere,1948 acte de căsătorie şi 991 acte de deces. Comparativ cu anul 2017 când s-au înregistrat 725 dosare de transcriere, în anul 2018 au fost înregistrate 1.146 cereri de transcriere a certificatelor de stare civilă eliberate de autoritățile străine, pentru care serviciul a emis avize prealabile.

“Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor al Județului Bistrița-Năsăud, cu sediul în municipiul Bistrița, str. Dogarilor, nr. 4C informează cetățenii județului că, eliberarea actelor de identitate tinerilor la împlinirea vârstei de 14 ani, preschimbarea actelor de identitate cu termen de valabilitate expirat precum și punerea în legalitate a cetățenilor care și-au pierdut, deteriorat ori distrus actul de identitate sau cărora li s-au furat aceste acte este una din principalele sarcini a serviciilor publice comunitare de evidența persoanelor”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5