Peste 40 de metri cubi de material lemnos fără documente legale, confiscați în urma unor controale!

În perioada 17-18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.

Astfel, pe valea Bârgăului, au fost verificate 2 depozite de material lemnos și 16 transporturi de material lemnos, iar în trafic au fost oprite pentru control 25 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în cuantum de 16.310 lei, dintre care 6 pentru abateri la regimul silvic, conform Legii 171/2010 în valoare de 14.000 lei și 8 pentru abateri rutiere, conform O.U.G. 195/2002. Din totalul sancțiunilor la regimul silvic aplicate, 3 au fost pentru nereguli la depozite și 3 pentru nereguli constatate la transportatori.

De asemenea, ca măsuri complementare, în cadrul acțiunilor desfășurate, a fost confiscată cantitatea de 42,924 metri cubi de material lemnos, în valoare de 14.341 de lei și a fost reținut un permis de conducere. Din totalul materialului lemnos confiscat, aproximativ 10 metri cubi a fost transportat fără documente legale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5