Peste 50 de voluntari ai Crucii Roşii participă la o tabără de pregătire la Beliş

Peste 50 de voluntari ai filialelor Crucii Roşii din România, printre care şi voluntari ai filialei Bistriţa-Năsăud, vor participa între 28 iulie - 4 august la o tabără de pregătire în localitatea Beliş din judeţul Cluj, scrie Ziua de Cluj.
Tabăra este intitulată „Paul Constantin Ţăranu" şi se află la cea de-a V-a ediţie.
Organizatorii evenimentului sunt Crucea Roşie Română Filiala Cluj, în colaborare cu Primăria Beliş-Fântânele, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Avram Iancu", Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod" Cluj, Salvamont Cluj, Serviciul Judeţean de Ambulanţa Cluj, FloAdventure Cluj, Cercetaşii Creştini Români.

,,În programul taberei vor fi prezentate intervenţiile în situaţii de urgenţă teoretic şi practic. Activităţile practice se vor desfăşura pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
Programul taberei va cuprinde :
- intervenţia Crucii Roşii Române în situaţii de urgenţă (funcţii de sprijin, tehnici de acordare a primului ajutor);
- tehnici de improvizaţie şi supravieţuire;
- salvare din zone montane greu accesibile;
- comunicaţii prin staţii radio;
- căutări persoane - folosind câine de salvare”, arată într-un comunicat de presă reprezentanţii Crucii Roşii.

,,La cea de-a V-a ediţie a taberei participă un număr de 53 de voluntari ai Crucii Roşii Române din filialele: Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Argeş, Arad, Braşov, Bihor. Deschiderea oficială a taberei va avea loc în data de 29 iulie 2013 ora 10.00”, mai menţionează reprezentanţii organizaţiei, citată de Ziua de Cluj.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5