Peste 500 de elevi şi dascăli din comuna Căianu Mic au pornit cu dreptul în noul an şcolar. Primarul Paul Ştir: Elevii sunt cea mai importantă resursă a comunității noastre

Primarul Paul Ştir, alături de directorii Ovidiu Boca şi Grigore Dunca, au participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar, în localitățile Căianu Mic şi Dobric.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, anul școlar 2018-2019 a debutat cu dreptul pentru cei 500 de elevi şi cadre didactice ai Liceului Tehnologic „Ion Căian Românul” din Căianu Mic şi ai Şcolii Gimnaziale din Dobric, dar și pentru preșcolarii de la grădinițele cu program normal din localitățile Căianu Mic, Căianu Mare și Dobric.

Investiţiile în infrastructura şcolară din comuna noastră au cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultima perioadă, drept pentru care țin să-i mulțumesc domnului Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pentru tot sprijinul acordat”, a declarat primarul Ştir.

Potrivit acestuia, la nivelul comunei Căianu Mic, întreaga infrastructură școlară este modernizată, iar condițiile de învățământ, de care beneficiază elevii și dascpşii sunt comparabile cu cele de care beneficiază elevii din țările dezvoltate ale Uniunii Europene.

Momentele festive, atât la Căianu Mic, cât și la Dobric, au început cu intonarea Imnului Naţional şi au continuat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de către preot ortodox Alexandru Gherghel, al Parohiei Căianu Mic, la festivitatea de la Căianu Mic, şi de către profesor Vasile Filip, diacon în cadrul Bisericii Penticostale Dobric, la festivitatea de la Dobric.

La festivităţile de deschidere a participat și Adrian Bolbos, agent Șef Adjunct de poliție, care, în numele Secției 5 de Poliție Petru Rareș, a reconfirmat parteneriatul cu şcoala şi comunitatea.

„Educația rămâne o prioritate a administrației publice locale Căianu Mic, deoarece elevii sunt cea mai importantă resursă a comunității noastre. S-au făcut investiții importante și atât de necesare în infrastructura școlară pentru a asigura cele mai bune condiții. Vom continua să investim, deoarece investind în educație, investim în viitorul copiilor noștri și în clădirea unei societăți solide. Cu multă prețuire, doresc mult spor in activitate cadrelor didactice, iar elevilor noștri le urez mult succes și sunt convins că vor obține rezultate cât mai bune în noul an școlar! Doamne ajută!”, a transmis primarul comunei Căinau Mic, Paul Ştir.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5