Peste 500 de locuri disponibile în clasele de învăţământ profesional şi dual din Bistriţa-Năsăud!

           În perioada 26-28 iulie, are loc etapa a II-a repartizării elevilor  pentru candidaţii care n-au participat la etapa întâi de admitere sau care au participat dar nu au fost repartizaţi/admişi.

Pentru etapa a II-a, sunt disponibile 505 locuri la învăţământul profesional, dintre care 20 pentru candidaţii de etnie romă şi 18 pentru candidaţii cu cerinţe educaţionale speciale (CES).

De asemenea, sunt locuri libere la clasele de învăţământ dual, şi anume la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistriţa, cu calificarea de lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic (17), operatori la maşini cu comandă numerică (15), sudor (11), la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Beclean, cu calificarea operator la maşini cu comandă numerică (11), la Liceul Tehnologic Feldru, cu calificarea mecanic utilaje (7) şi sudor (14), la Şcoala Profesională Târlişua, cu calificarea sudor (10).

          Locuri libere pentru această etapă sunt şi la Liceul Silvic Transilvania Năsăud – operator fabricarea şi prelucrarea polimerilor (19), pădurar (15); Liceul Tehnologic „Florin Porcius” Rodna – mecanic auto (18); Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistriţa – lăcătuş construcţii metalice (5), recepţioner/distribuitor (24), sudor (3); Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Beclean – instalator de instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (9), operator la maşini cu comandă numerică (4); Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic – mecanic auto (17); Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru – lucrător hotelier (18), mecanic auto (6); Liceul Tehnologic Agricol Beclean – mecanic auto (11), recepţioner/distribuitor (22); Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa – lucrător în agroturism (23), mecanic auto (22); Liceul Tehnologic Bistriţa – comerciant vânzător (24), electrician exploatare joasă tensiune (23); Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa – bucătar (19), cofetar-patiser (23), frizer-coafor (11), ospătar (6); Liceul Tehnologic Feldru – mecanic auto (18); Liceul Tehnologic Lechinţa – lăcătuş construcţii (9); Liceul Tehnologic Telciu – lăcătuş mecanic (11); Liceul Teoretic „C.R. Vivu” Teaca – comerciant vânzător (18); Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului – sudor (11), Şcoala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva – cofetar/patiser (12); Şcoala Profesională Specială „Sfânta Maria” Bistriţa – bucătar  (1), lăcătuş mecanic (3), zugrav (10); Şcoala Profesională Târlişua – sudor (3).

          Etapa a III-a va avea loc în perioada 9-10 august şi presupune repartizarea de către Comisia judeţeană de admitere a candidaţilor care nu au participat sau nu au fost admişi la etapele anterioare de admitere atât la învăţământul liceal, cât şi la cel profesional şi dual. 

 

Avantajele urmării studiilor în învățământul profesional și tehnic

·      Diplome recunoscute internaţional

Diploma (certificatul de competență profesională)  este recunoscută atât în ţară, cât şi în Uniunea Europeană. 

·        Bursa profesională
Un alt beneficiu al parcurgerii acestei forme de învăţământ este susţinerea financiară de 200 lei/lună pe care o primesc toţi elevii admişi, prin programul „Bursa profesională“, derulat de Ministerul Educaţiei.

·        Sprijin acordat de partenerii economici
 Elevii pot beneficia şi de alte forme de sprijin acordate de partenerul de practică, conform contractului de practică semnat de unităţile de învăţământ împreună cu agenţii economici.

·        pregătire practică la partenerii de practică
Pregătirea practică este organizată atât în şcoală, cât şi la angajator, iar programul de pregătire este stabilit de şcoală împreună cu angajatorii.

·    posibilitatea continuării studiilor liceale şi universitare
Posibilitatea pentru elevii care urmează școala profesionala ca după finalizarea studiilor(3 ani) să continue cu studiile liceale, aceștia putând să se înscrie în clasa a XI-a de liceu.

· ateliere dotate
Dotările din ce în ce mai bune ale atelierelor din școli ne arată că se pune accent pe o pregătire de calitate.

·     calificări adaptate ofertei pieţei muncii
Paleta mare de specializări ofertate de către școlile cu învățământ professional și tehnic este în concordanță cu cererea pieței muncii.

 

 

Comentarii

12/05/24 16:37
Eori

Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba !

Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate.

Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat.

Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal.

Facultatea Este Doar Cu Bani + Învățat Bineînțeles Altfel Nu Se Poate.

Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Alții Și Altele.

Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală.

Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste.

Există Cursuri De Calificare, Bineînțeles Cu Cost, În Comparație Cu Școlile Profesionale, Dar Este Mai Bine Decât La Școlile Profesionale, Pentru Că La Partea Liceală, Ai Posibilitatea Pentru Bacalaureat Mai Târziu La Seral, Ori Frecvență Redusă, Adică La Liceele Care Au Seral Și Frecvență Redusă.

Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5