Peste 5500 de bistriţeni, încadraţi prin măsurile AJOFM BN. Rata şomajului a coborât la 2,90%

În perioada 1 ianuarie-15 noiembrie 2017, în judeţul nostru au fost încadrate în muncă 5560  persoane, prin implementarea măsurilor active de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud.

„Cele mai multe persoane, adică 5355, au fost încadrate în muncă ca urmare a serviciilor de mediere a muncii, cu contracte de muncă pe durată nedeterminată – 4727 persoane şi cu contracte de muncă pe durată determinată - 628 persoane.  Diferenţa de 205 persoane reprezintă încadrarea în muncă ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională organizate de agenţie”, se arată în comunicatul AJOFM BN.

Potrivit Programului de ocupare a forţei de muncă al AJOFM Bistriţa – Năsăud, 103 persoane au beneficiat de completarea veniturilor pentru încadrarea înainte de expirarea indemnizaţiei pentru  şomaj, iar 574 persoane au beneficiat de prima de activare pentru şomerii neindemnizaţi. De asemenea, în urma acordării de subvenţii angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi de învăţământ, au fost încadrate 135 persoane, alţi 10 absolvenţi primind prima de încadrare.

Nu mai puţin de 482 şomeri au fost încadraţi ca urmare a acordării de subvenţii angajatorilor care încadrează în muncă şomeri peste 45 de ani, şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale sau persoane care mai au 5 ani până la pensie. Prin acordarea de subvenţii la angajatorii de inserţie în baza contractelor de solidaritate au fost angajaţi 11 tineri cu contract de acompaniament.

Stimularea mobilităţii forţei de muncă au însemnat, în perioada menţionată, pentru 14 şomeri acoradrea unei prime de încadrare (încadrarea într-o localitate la distanta mai mare de 15 km de localitatea de domiciliu), pentru 3 şomeri, a unei prime de instalare (încadrarea în altă localitate la o distanţă mai mare de 50 km cu schimbarea domiciliului) şi pentru 9 şomeri, acordarea primei de relocare.

Nu în ultimul rând, 343 de elevi şi studenţi au fost încadraţi pe perioada vacanţei de vară în baza Legii nr.72/2007.

“La data de 31 octombrie, în baza de date a AJOFM Bistriţa – Năsăud existau 3834  şomeri, din aceştia 1544 erau şomeri indemnizaţi şi 2290 erau şomeri neindemnizaţi. Din totalul şomerilor înregistraţi în luna octombrie, 1968 erau bărbaţi şi 1866 erau femei.

Rata şomajului în judeţul Bistriţa – Năsăud de la sfârşitul lunii octombrie 2017 are valoarea de 2,90 %. Comparativ cu perioada similară a anului trecut (rata şomajului în luna octombrie 2016 de 3,93%), rata şomajului în judeţul Bistriţa - Năsăud a scăzut cu 1,03 pp, iar numărul de şomeri indemnizaţi a scăzut cu 1304 persoane”, menţionează directorul executiv Otilia Râpan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5