Peste 600 kilograme de carne de pasăre expirată, depistate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor

Nu mai puţin de 11 tone de carne de pui din Marea Britanie au intrat în ţară în condiţii suspecte, comisarii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Cluj oprind de la vânzare o parte din marfă, după ce au descoperit că aceasta trebuia retrasă încă din decembrie anul trecut. Potrivit TVR 2, comisarii au descoperit că marfa expira în varianta refrigerată în luna decembrie 2011, dar a fost congelată, iar pe noile etichete scria în limba engleză că poate fi comercializată în această nouă ambalare încă un an.
Ulterior, autorităţile au descoperit destinaţia doar pentru jumătate din această cantitate: două firme din judeţele Cluj şi Bistriţa. Restul produselor sunt căutate acum în Bihor şi la Bucureşti.
În urma notificării CJPC Cluj, despre suspiciunea existenţei pe piaţa bistriţeană a cărnii de pasăre cu provenienţa din Marea Britanie, cu termen de valabilitate expirat, au fost efectuate controale la şapte operatori economici din judeţul Bistriţa-Năsăud
„La un operator economic din Bistriţa, care deţine un depozit de carne, s-a constatat că a fost aprovizionată, în data de 24.11.2011, o cantitate de 4300 kg carne de pasare de provenienţă din Marea Britanie. La data de 12 decembrie 2011, operatorul a returnat cantitatea de 120 kg carne de pasăre considerată de acesta ca fiind neconformă. La data controlului – 7 martie - echipele de control ale CJPC BN au găsit în depozit o cantitate de 660 Kg carne de pasare din acest lot, care era păstrată în depozit separat, cu menţiunea „scoasă de la comercializare”, care urma să fie returnatăa furnizorului”, precizează comisarul şef Dina Suciu, de la CJPC Bistriţa-Năsăud.
Din evaluarea efectuată de către comisarii bistriţeni, au fost constatate modificări organoleptice evidente, concluzia fiind că această carne nu este corespunzătoare consumului uman. „Drept urmare, comisarii CJPC BN au dispus oprirea definitivă de la comercializare a întregii cantităţi de carne şi prezentarea dovezii predării ei către furnizor sau către operatorul autorizat de colectare a deşeurilor de origine animală, în vederea distrugerii acesteia”, menţionează sursa citată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5